Előfizetői tartalom

Tudod, hogy mennyit keresett az olcsó jegyeken a Wizz Air? (3.)

Közzétette első éves jelentését a Wizz Air, már tőzsdei társaságként. A légitársaság bevétele kétszámjegyű ütemben növekedett tavaly, eközben a profit több mint a duplájára nőtt. Kellemes meglepetést okozott a cég, mind a bevétel, mind az eredmény szintjén felül tudta teljesíteni az elemzői várakozásokat. Az idei évre további profitnövekedést vár a menedzsment annak ellenére, hogy az alacsonyabb olajárnak nem igazán lesz eredményhatása. Az éves jelentés főbb pontjai: 18%-kal nőtt az utasforgalom a 2015. március végén zárult pénzügyi évben a load factor 1 százalékponttal javult, 86,7%-ra a bevételek 20%-kal emelkedtek a nettó eredmény 109%-kal nőtt az előző évhez képest, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 67%-os volt a dinamika a profitráták javultak: a működési eredményszint közel 3 százalékponttal javult, a nettó eredményszint pedig 3,3 százalékponttal erősödött a folyó pénzügyi évre 165-175 millió eurós nettó eredményt prognosztizál a menedzsment egyszeri tételek nélkül, ami 13-20%-os növekedésnek felel meg és egybevág az elemzői várakozásokkal az olajárak csökkenése tükröződik a jegyárakban is, így nem ez lesz a cégnél a nyereség növekedésének hajtóereje idén a likviditás javult, a készpénzállomány 449 millió euróra nőtt, részben az elsődleges részvénykibocsátásból befolyó készpénznek köszönhetően.

16,5 millió utas16,5 millió utast szállított tavaly a Wizz Air, ami 18%-os növekedést jelent az előző évhez képest - derült ki a társaság ma reggel publikált éves jelentéséből. A férőhely-kihasználtság tovább javult, a load factor 86,7%-ra erősödött, ami 1 százalékpontos emelkedést jelent egy év alatt és az iparágban a legmagasabbak közé tartozik. A befektetőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés