Túlfutott a Trump-rali: rengetegen csalódnak majd a részvénypiacban

2017. március 20. 19:43    
nyomtatás
 
Újabb figyelmeztetés érkezett az amerikai piacról: az Absolute Strategy Research társalapítója és befektetési főelemzője úgy véli, hogy túlfutottak az amerikai részvények és a jelenlegi árazás már irreálisan magas.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Ian Harnett úgy gondolja, hogy hatalmas csalódás éri majd a piacot, mivel a cégek és a háztartások elkezdték elkölteni azt a pénzt, amit Trump adócsökkentésén remélnek megspórolni majd - írja a CNBC. Pedig szerinte - idén legalábbis - nem lesz semmilyen adócsomag. A kongresszus jelenleg azon dolgozik, hogy Obama egészségügyi törvényeit lecseréljék, ezzel is elveszik a fókuszt az adócsomag összeállításáról, ami többek közt emiatt is késni fog - véli az elemző.

Hozzátette, hogy szerinte Trump protekcionizmusa ártani fog majd a multinacionális, de amerikai székhelyű vállalatoknak. Véleménye szerint ezek a cégek a világon mindenhol megkeresték a legolcsóbb munkaerőt, tőkét és forrásokat, a protekcionizmus miatt megnövekedett kiadásaik viszont ártanak majd a profitjuknak.

Reflektált a befektetők optimizmusára is: szerinte a "hard data" semmiben nem támasztja alá a közvélemény-kutatásokban látható derűlátást. Úgy véli, hogy az inflációs nyomás enyhül, ami tükröződik egyes állampapírok hozamain is, a ciklikus részvények helyett pedig a defenzív papírok teljesítettek igazán jól december óta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium