Előfizetői tartalom

Túlsúlyos az Apple, jöhet a fogyókúra

Portfolio
A Nasdaq OMX bejelentette, hogy május másodikától jelentős mértékben csökkenti az Apple részvények súlyát a Nasdaq 100 indexben. A benchmarkban eddig 20,49%-os súllyal szereplő Apple részaránya 12,33%-ra csökken. A változás nyertesei a Google, a Microsoft, az Intel, vagy az Oracle lesznek. A nyitás előtti kereskedésben az Apple 3%-os esést mutat, a Microsoft 1,4, az Intel 0,9%-os pluszban tartózkodik.

A Nasdaq OMX mai bejelentése szerint egy speciális átsúlyozás eredményeként május 2-től jelentősen csökkentik az Apple papírok súlyát a Nasdaq 100 indexben. A tőzsde indoklása szerint az új súlyok közelebb állnak majd az egyes cégek piaci kapitalizációjának nagyságához. Az Apple utóbbi években mutatott árfolyam száguldásának hatására mostanra 20,49%-os súllyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés