Előfizetői tartalom

Új ETF-ek jönnek a magyar tőzsdére - Miért éri meg?

Portfolio
Október közepétől hét új, külföldi indexeket követő ETF-fel is kereskedhetünk már a magyar tőzsdén. Az ETF-ek az USA-ban már beváltak, de kérdés, hogy itthon is népszerűek lesznek-e? Kétségtelenül sok előnyük van, de kinek érdemes belevágni? Bánfi Attila, az OTP Treasury vezetője legfrissebb, személyes Linkedin-oldalán írt az ETF-ekről.

Először is: mik az ETF-ek?Az ETF (Exchange Traded Fund), azaz tőzsdén Kereskedett (befektetési) Alap lényegében egy hibrid pénzügyi termék, mert bár lényegében egy befalap, azonban részvény tulajdonságokkal is rendelkezik. Mindig szorosan egy adott indexet követ, és a hagyományos alapoktól eltérően naponta nem egyszer, hanem folyamatosan jegyzik, valamint ugyanúgy vehetjük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés