Előfizetői tartalom

Új időszak kezdődik a Mol-részvényeseknek - Mire kell figyelni?

Portfolio
Egyrészt fontos, más szempontból viszont inkább csak technikai jellegű változások következnek be a Mol-részvény kereskedésében 2017. szeptember 26-tól. Amint arról beszámoltunk, a hazai olajtársaság közgyűlése a menedzsment javaslatát elfogadva tavasszal megszavazta az úgynevezett részvényfelaprózást, amelynek értelmében a törzsrészvények névértéke nyolcadára, 125 forintra csökken, ezzel párhuzamosan a törzsrészvények száma nyolcszorosára nő. Miután közeledik a nyolcadolás időpontja, érdemes áttekinteni, miről is van szó, illetve milyen hatásokkal is járhat a lépés a Mol-részvény kereskedésére!

Mit jelent ez az egész?A tőzsdei cégek esetében meghatározott számú papír alkotja a részvénytőkét. Amennyiben a menedzsment úgy kívánja növelni a kereskedhető részvényei számát, hogy annak közvetlenül nem célja új pénzforrás bevonása, akkor dönthet úgy, hogy a már meglévő részvényesek számára újabb részvényeket bocsát ki, ezáltal a megnövekedett számú új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés