Előfizetői tartalom

Új világ jön: a világ túloldaláról hozhatják el ide a városi forradalmat

Belvárosi dugókban araszolva vagy a zsúfolt tömegközlekedésen nyomorogva bizonyára mindenkinek megfordult már a fejében, hogy mennyivel egyszerűbb, és sok esetben gyorsabb is lenne biciklivel közlekedni, csak hát a saját bicaj sokszor macerás. Pont erre találták ki a városi biciklimegosztó szolgáltatásokat, amelyek közül a legnagyobbak Kínában működnek, de elkezdték meghódítani az amerikai és az európai nagyvárosokat is. Kik ők, hogy működnek, és mitől lenének jobbak, mint a BuBi és társai?

Kína, a 16 millió megosztott bicikli hazájaAz elmúlt években több millió színes bicikli árasztotta el a kínai nagyvárosokat, a sárga, piros vagy kék bicikikről már messziről látszik, melyik kerékpármegosztó szolgáltatáshoz tartoznak, szinte fillérekért bárki használhatja őket, csak le kell tölteni egy appet, és máris indulhat a felhőtlen tekerés. A szolgáltatás rugalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés