Előfizetői tartalom

Új év, új remények a Synergonnál

Portfolio
Közzétette az éves rendes közgyűlése előterjesztéseit a Synergon, melyekből kiderül, hogy a társaság a tavalyi évet milyen eredménnyel zárta. A társaság 2013-ban mintegy 1 milliárd forint üzemi szintű veszteség mellett közel 1,6 milliárd forintos adózott veszteséget könyvelt el. Azt, hogy a társaság komoly gondokkal küzd már az előző negyedéves számok, a menedzsment lecserélődése, valamint a rendkívüli (portfólió tisztítás) intézkedések is jól mutatták, így a teljes évre, illetve a negyedik negyedévre vonatkozó számok aligha okozhattak meglepetést. A kérdés most az, hogy a megújult menedzsment által választott új út valóban a Synergon jövőbeli sikerének a kulcsát jelenti-e, és hogyan állnak mindehhez majd a cég befektetői. Ami biztos, nem zuhant új történelmi mélypontjára a vállalat árfolyama.

A historikus összehasonlíthatóságot érdemes fenntartásokkal kezelni, a Synergon ugyanis az elmúlt években több alkalommal módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. A kimutatások szerkezete már a tavalyi éves jelentésben is megváltozott, a legutóbbi módosítások az Infinity eladásával hozhatók összefüggésbe. A grafikonokon csak a magyar leányvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés