Előfizetői tartalom

Új napelempark épülhet a Mátrában

Portfolio
Több mint 1,7 milliárd eurós beruházást mérlegel a Mátrai Erőmű ZRt. arra készülve, hogy majd be kell zárnia az együtt 700 megawattnyi lignitüzemű blokkjait. Bár gondolkodik a 2025-ig működési engedéllyel rendelkező egységek üzemidejének meghosszabbításában, de új célja a kis vagy nulla károsanyag-kibocsátású energiatermelés kibontakoztatása, illetve más tevékenységek kiépítése - írta a Világgazdaság.

Az erőmű új stratégiájának három pillére a tisztaszén- (CCS) technológiájú áram- és hőelőállítás, a megújuló alapú energiatermelés és az energiatárolás. Az első pillér egy minimális környezetterhelésű, 500 megawattos lignit- és biomassza-tüzelésű erőmű 2025-2027-es átadását feltételezi. A létesítmény egymilliárd eurót vinne el, további 600 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés