Előfizetői tartalom

Újabb áldozatot szedett a kereskedelmi háború

Portfolio
Az elmúlt napokban a globális kereskedelmi háború aggasztotta a befektetőket, az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa nem várt áldozatot szedett. A Daimler szerdán profit wariningot tett közzé, miután a német autógyártó szerint az USÁ-ban gyártott autókra kivetett kínai importvámok visszavetnék a cég alabamai üzemében gyártott terepjárók eladásait. A hírre megütötték a Daimler a részvényeit, az európai autógyártók részvényei is esnek, miután a befektetők elkezdték beárazni a kereskedelmi háború autógyártókra gyakorolt hatásait.

Az elmúlt napok folyamán a globális kereskedelmi háború lehetősége aggasztotta a befektetőket, az amerikai elnök a múlt pénteken jóváhagyta a kínai termékekre 50 milliárd dollár értékben kivetett importvámokat, amelyre válaszul a kínai fél is hasonló mértékű ellenintézkedésekről döntött. Donald Trump ezt követően további 200 milliárd dollár értékű importvámok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés