Előfizetői tartalom

Újabb élelmiszerbotrány - Zuhan a tej árfolyama

Portfolio
Nagyot zuhant a tej határidős árfolyama azt követően, hogy a világ legnagyobb tejtermék exportőre, a Fonterra bocsánatot kért a kínaiaktól azért, mert fertőzött termékeket szállított az országba. A cég termékei botulizmust ismertebb nevén kolbászmérgezést okozó baktériumot tartalmaztak, amelyek súlyosabb esetben akár bénulást is okozhatnak. A mostani eset nem egyedülálló, az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban hallani élelmiszerbotrányokról a világ különböző pontjain - írja a Bloomberg.

Nagyot zuhant a tej ára A szeptemberi lejáratú tej határidős árfolyama az elmúlt 33 hónap legnagyobb zuhanását szenvedte el, az árfolyam 3,8 százalékot esett. Ennek hátterében az állhatott, hogy csökkent a kereslet a tej iránt annak hatására, hogy felerősödtek a félelmek a tej szennyezettségével kapcsolatban azt követően, hogy a világ legnagyobb tejtermék exportőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés