Előfizetői tartalom

Újabb hírek az év tőzsdei botrányáról

Portfolio
A kínai szolárcég, a Hanergy Thin Film alapítója és elnöke 6 százalékos részesedést adott el a vállalatban, 95 százalékos diszkonttal a legutolsó tőzsdei záróárhoz képest - írja a Financial Times. Az alapító, Li Hejun idén májusban papíron még Kína egyik leggazdagabb embere volt, majd a cég részvényeinek árfolyama hirtelen összeomlott.

Részvényeket adott el a Hanergy alapítójaÖsszesen 6 százaléknyi részesedést értékesített a Hanergy Thin Film cégben az alapító, a hongkondi piacon forgó papírokat egyenként 0,03 dollárért adta el, ezzel befolyása 74,75 százalékra csökkent a vállalatban. Ezzel az árfolyammal a teljes vállalat értéke 1,16 milliárd dollárra becsülhető, ami töredéke annak a 21 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés