Előfizetői tartalom

Magasabb sebességre kapcsol a magyar tőzsdefejlesztés

Portfolio
Állami többségi tulajdonú nagyvállalatokat és innovatív középvállalatokat szeretne látni a BÉT a tőzsdén, ugyanakkor a hazai vállalatok jelentős része még nem ismerte fel a transzparencia nyilvánvaló előnyeit - mondta ma Végh Richárd, a tőzsde elnök-vezérigazgatója. A vállalati "szintugrást" segíti a BÉT Elite programja, és 2018 elején megkezdheti befektetéseit a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap is.

"Naggyá válni a tőzsdén - a tőkepiac jelentősége" címmel tartott előadást a BÉT elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP200 konferenciáján. Végh Richárd többek között az alábbiakról beszélt: A tőzsdére bevezetett vállalatok összértéke meghaladja a 7800 milliárd forintot Magyarországon, ami a GDP közel negyede, jelentős szám. Az OTP, a Mol, a Richter Gedeon és a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés