Előfizetői tartalom

Választási hírekre zuhan a brazil tőzsde

Portfolio
Masszív eladói nyomás bontakozott ki a tegnapi kereskedésben a brazil pénzügyi piacokon, a jelenlegi eredmények alapján ugyanis a hatalmon lévő elnök átvette a vezetést ellenfelétől - írja a Reuters. A befektetők a jelenlegi kormány politikája kapcsán erős kritikákat fogalmaztak meg, ez ugyanis nem veszi igazán figyelembe a kisbefektetők jogait az állami többségi tulajdonú vállalatoknál, valamint hiányoznak a hosszabb távú strukturális átalakítások is.

A Datafolha nevű piackutató cég pénteken publikálta felmérését, mely szerint a brazil elnök, Dilma Rousseff 47 százalékkal átvette a vezetést támogatottság tekintetében kihívójától, Marina Silvától, aki már csak 43 százalékon állt. Volt idő, amikor Silva 10 százalékponttal vezetett. Egy másik, hétfőn megjelent felmérés szerint Rousseff 47,7 százalékon állt, Silva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés