Előfizetői tartalom

Sok kötvény került csődveszélybe

Portfolio
Az olajár masszív esése miatt nem csak azok a befektetők izgulhatnak, akik olajkapcsolt részvényekbe fektettek, hanem azok is, akik a szektorba tartozó vállalatok kötvényeit vásárolták meg. A bóvli kategóriába tartozó ilyen instrumentumok egy része annyira gyengén teljesít, hogy már gyakorlatilag csődközeli kötvénynek tekinthető - írja a Financial Times.

Szenvednek a kötvények A kitermelő és olajipari technológiai szolgáltató cégek az utóbbi években jelentős összegeket invesztáltak az amerikai palaolaj és palagáz kitermelésbe, kihasználva az olcsó finanszírozás adta lehetőségeket. Az amerikai, befektetési kategória alatti, ún. bóvli kötvények piacának jelenleg már 16 százalékát adják az energiaszektorhoz kötődő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés