Előfizetői tartalom

Valójában hihetetlenül olcsó egy rakás Airbust megvenni

Portfolio
Bombaként robbant a hír tegnap, hogy listaáron 17,2 milliárd dollárért rendelt repülőgépeket a Wizz Air egy nagyobb ügylet részeként, amit az egyik kockázati tőkés tulajdonos, az Indigo Partners hozott tető alá az Airbusszal. A teljes megállapodás 430 repülőgépről szólt, négy légitársaságnak, összesen 50 milliárd dollár értékben. Listaáron. A kérdés, honnan van négy légitársaságnak, amelyek összesített éves bevétele kevesebb mint 5 milliárd dollár és amelyik közül az egyik csak idén indult, ennyi pénz? Hogy tudnak az éves bevételük tízszeresének megfelelő összeget kifizetni repülőkre?

Kapcsolódó cikkünk2017.11.15Ekkora repülőgép-megrendelést nem látott még a világ (2.)A válasz, hogy nem veszik meg őket. Hanem lízingelik. És ez azt is jól mutatja, hogyan alakítja át az "olcsó pénz" az iparágat. Bill Franke, a kifejezetten légitársaságokra szakosodott kockázati tőke alap, az Indigo Partners partnere hozta tető alá a megállapodást az Airbusszal a négy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés