Előfizetői tartalom

Váratlan helyről kapott kihívást a Tesla

Portfolio
Grandiózus és az elektromos autózásban és az energiatárolási technológia fejlesztésében élenjáró Tesla terveinél is ambiciózusabb projekt ötletével állt elő egy svéd üzletember. Peter Carlsson 4,2 milliárd dollárból húzná föl elektromos autókba építhető akkumulátorokat gyártó üzemét, amely szerinte a Teslánál is sebesebben szorítaná le az energiatároló egységek árát. A hír pikantériája, hogy Carlsson korábban a Teslánál töltött be vezető pozíciót.

Váratlan helyről kapott kihívást a TeslaValószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a széndioxid-kibocsátás mentes gazdaságba való átmenet hiányzó láncszeme a fejlett energiatárolás. A hagyományos energiahordozók uralta korábbi évtizedekben értelemszerűen nem volt központi téma az energiatárolási technológiák fejlesztése, ez a helyzet azonban az elmúlt években gyökeresen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés