Előfizetői tartalom

Elkaszálja-e az EU a belgrádi szuperexpresszt?

Portfolio
Hétfőn fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vang Hsziaotaót a kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság (NDRC) elnökhelyettesét, akivel a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról egyeztetett - olvasható a kormany.hu-n. A felek egy olyan jogi megoldásról állapodtak meg, amelynek nyomán a beruházás teljesen megfelel az európai jogszabályoknak.

Mindez arra utal, hogy az EU valóban elkaszálta a projektet, mivel Pakshoz hasonlóan erről sem zajlott közbeszerzési eljárás. Úgy tűnik tehát, hogy az uniós közbeszerzési szabályokat egy unión kívüli országgal kötendő kétoldalú államközi egyezmény során sem lehet megkerülni. A megfelelő megoldásokat várhatóan most kezdik újra kidolgozni. Lázár János, a Miniszterelnökség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés