Előfizetői tartalom

Így építenének fel egy megavárost a semmiből

Portfolio
Dubaj saját szigetet alkotott, Szaúd-Arábia pedig egy megavárost építene fel, készülve arra az időszakra, amikor az olajkitermelés már nem lesz olyan kifizetődő. A tartósan alacsony olajár közepette érthető, hogy az olajnagyhatalmak szeretnék diverzifikálni a gazdaságukat, hogy kevésbé függjenek az olajtól és ehhez leginkább a turizmusban vagy a technológiában látják a lehetőségeket.

Szaúd-Arábia nagyszabású tervet dédelget: 500 milliárd dollárból építene fel egy megavárost.A projekt neve NEOM.A projekt finanszírozásába az állam mellett a magánszektor is beszállna, volt szó róla, hogy akár tőzsdére is vihetik a projektet. A Saudi Aramco olajcég 5 százalékos részesedésének eladását is a megaváros megépítésére fordítanák. A projekt vezetésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés