Előfizetői tartalom

Véget érhet a tőzsdei rémálom?

Portfolio
Példa nélküli lépésekre szánták el magukat a kínai szabályozó szervek, látva a tőzsdék látványos összeomlását. Több tőkepiaci szereplőt is részvények vásárlására köteleztek, a brókercégeknek margin finanszírozást biztosító társaságot pedig közvetlenül a jegybank látja el likviditással. Az eredmény már érezhető, a görög feszültségek ellenére a kínai piac ma már nem esett tovább.

Agresszívan fellépett KínaIgen jelentős esésen vannak túl a kínai tőzsdék, a Shanghai Composite esetében a júniusi csúcshoz képest már a 30 százalékos esés is megvolt, azaz hivatalosan már medve piacról beszélhetünk. A szabályozók nem maradtak tétlenek, a hétvégén példátlan aktivitás jellemezte őket, melynek következtében több új intézkedést is bejelentettek: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés