FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Vennél kriptomacskát? Csak 80 millióba kerül

Portfolio
Emlékeztek még a tamagotchira? Vagy még jobb, a beanie babies nevű őrületre, amely a 90-es években tombolt és gyakorlatilag egy zörgős babokkal kitömött plüssállatka volt? Nos, valahol ennek keresztezéseként jött létre még tavaly év vége fele az ethereum blokkláncán a CryptoKitties nevű applikáció, ahol lényegében cuki/fura kis cicákat lehet tenyészteni, nevelgetni, illetve adni-venni egymás között. Ránk első ránézésre nem volt nagy hatással a kezdeményezés, de a fejlesztők szerencséjére nem is mi vagyunk a célközönség, ugyanis a projekt hatalmas siker lett, egy időben a teljes ethereum hálózat forgalmának a 11 százalékát (!) a CryptoKitties uralta, sőt, voltak olyan macskák, amelyek több százezer dolláros áron cseréltek gazdát.

Minden új technológiának megvolt a maga játéka, amely segítette abban, hogy szélesebb körben is elterjedjen. A Facebooknak ott van a FarmVille, az okostelefonoknak az Angry Birds, a blockchain első nagy játéka pedig nagyon úgy tűnik, hogy a CryptoKittes lett.Kriptomacskák - Fotó: CryptoKitties.comA macskák gyakorlatilag tokenekként szolgálnak, melyeket egy ethereum blokklánc alapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés