Előfizetői tartalom

Veszélyes a magyar csapvíz? - Ezt jó, ha tudod róla

Portfolio
Az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) friss jelentése szerint Európa több országában, köztük Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában sem ajánlott a csapvízből inni. Az Amerikai Járványügyi Hivatal nem kért az ivóvíz minőségére vonatkozó adatokat a magyarországi ivóvízminőségi adatbázist kezelő Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vízhigiénés osztályától - írta a Világgazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása alapján.

Az összefoglaló adatok az Európai Uniónak megküldött országjelentések alapján nyilvánosan elérhetők, ebből viszont nem lehet arra következtetni, hogy Magyarországon az ivóvíz ne lenne fogyasztható, mivel a legtöbb helyen hazánkban a vízminőség megfelelősége 95 százalék feletti. A vezetékes ivóvíz minőségi követelményeit európai uniós irányelven alapuló kormányrendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés