Előfizetői tartalom

Viszi a pénzt a Google önvezető autója

Az okostelefon-piac királya lett a Google az Androiddal, de a mobilos hirdetésekre való átállás nagy költségeket okoz a cégnek, ami rombolhatja a híresen erős profitabilitását. Az erős dollár sem kedvezett az elmúlt hónapokban az amerikai internetes óriásnak, ezek eredményeként csalódást keltő számokat közölt a Google anyavállalata, az Alphabet a legutóbbi negyedéves gyorsjelentésében. Ráadásul egyre nagyobb veszteségeket okoznak a cégnek az olyan jövőbe mutató fejlesztések, mint az önvezető autó. A negyedéves eredményekre közel 6 százalékot esett a zárás utáni kereskedésben az Alphabet árfolyama.

Csalódást okozott az AlphabetA mobil szolgáltatásokkal kapcsolatos költségek növekedése és az erős dollár bántotta az első negyedévben a Google anyavállalatát, az Alphabetet. Az internetes cég csalódást okozott mind a bevétel, mind a profit szintjén, pedig bevétele még mindig kétszámjegyű ütemben növekszik. Egy részvényre jutó eredménye 7,5 dollárra rúgott az egyszeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés