Előfizetői tartalom

Záporoznak a jó hírek az Apple-től (2.)

Portfolio
A Facebook után az Apple is kellemes meglepetést okozott a befektetőknek az első negyedéves gyorsjelentésével. A bevétel és az egy részvényre jutó eredmény szintjén is felülteljesítette az elemzői konszenzust, miután az iPhone-eladások jobbak lettek a vártnál. További jó hírekkel is szolgált a menedzsment a befektetőknek: megemeli a negyedéves osztalékot és megtoldja a saját részvény vásárlási programját. Részvényfeldarabolásról döntött a cég, amivel megnyílhat az út azelőtt, hogy bekerüljön a részvény végre a Dow indexbe. A gyorsjelentés főbb pontjai: A vártnál több iPhone-t adott el az első negyedévben az Apple, 17%-kal növekedtek az értékesítések az előző év azonos időszakához képest. Az iPhone bevételek kisebb mértékben emelkedtek, ami arra utal, hogy az értékesítések az olcsóbb készülékek felé tolódtak el. Ennek ellenére a profitráták nem csökkentek, sőt, a bruttó fedezeti szint javult. A saját részvény vásárlásoknak köszönhetően 5%-os bevételnövekedés mellett 15%-os EPS-bővülésről számolt be a társaság. A negyedév végén 150 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezett az Apple. Negyedéves osztalékát 8%-kal megemeli a cég, saját részvény vásárlási programját pedig 60 milliárd dollárról 90 milliárd dollárra emeli. 7:1 arányú részvényfeldarabolásról döntött a cég, amire június elején kerül sor.

Nagy volt a meglepetés Az elemzői konszenzus felülmúló bevételről és profitról számolt be az Apple az első negyedévre tegnap este közzétett gyorsjelentésében. Bevétele közel 5%-kal emelkedett, egy részvényre jutó eredménye pedig 15%-kal ugrott meg, részben annak köszönhetően, hogy a saját részvény vásárlások csökkentik a részvényszámot.Jól fogy az iPhone Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés