Előfizetői tartalom

"Az egész ország profitál az etanolgyártásból" (Interjú)

Az ír-amerikai hátterű Pannonia Ethanol idén kezdte meg a kukoricaalapú etanolgyártást Magyarországon. A dunaföldvári üzem átadását követően a társaság egy újabb, mohácsi gyár felépítését jelentette be. Valóban ilyen nagy üzlet az etanolgyártás Magyarországon? Veszélyezteti a bioüzemanyagok terjedése a hazai állattartókat, illetve a világ élelmiszeriparát? A Portfolio.hu ezekről is kérdezte Reng Zoltánt, a Pannonia Ethanol vezérigazgatóját, és Szendrői Gábort, az Oriens IM partnerét.

Portfolio.hu: Nemrég került átadásra a Pannonia Ethanol dunaföldvári bioetanolgyára, és ezzel párhuzamosan bejelentettétek, hogy Mohácson egy hasonló méretű beruházásba kezdenétek. Miért pont Magyarországot szemeltétek ki az új gyárak számára? Reng Zoltán: A válasz igen egyszerű, itt állt rendelkezésre olyan mennyiségben szabad kukorica, amelyre építeni lehet egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés