Előfizetői tartalom

Az új naperőművek többsége már Európán kívül épül majd

Portfolio
A tavalyi évben is jelentős növekedést mutatott a világ napenergia-piaca, az európai szereplők mellett Kína, az Egyesült Államok és Japán is jelentős kapacitásokat épített ki. Az Európai Fotovoltaikus Iparági Egyesület (EPIA) várakozása szerint az előttünk álló években már kisebb ütemben fejlődik majd az európai piac, de a világ többi részén igen komoly növekedési lehetőségek mutatkoznak.

Ismét hatalmas fejlődést mutatott a globális napenergia-piac 2011-ben. Az Európai Fotovoltaikus Iparági Egyesület (EPIA) kimutatása szerint 29,7 GW-nyi új fotovotaikus kapacitás épült ki a világon, ami több mint 75%-os növekedést jelent a 2010-ben kiépült 16,8 GW-hoz képest. Ahogy korábban is, tavaly is Európában létesült a legtöbb új fotovoltaikus (PV) napenergia kapacitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés