Előfizetői tartalom

Kiütötték az E-Start, három számjegyű az árfolyam!

Portfolio
Ahogy egyre közelebb kerülünk az októberi kötvénylejárathoz, úgy esik egyre mélyebb szintekre az E-Star. A papír árfolyama már mindössze három számjegyű, a mai újabb 10%-os eséssel gyorsan elhagytuk az 1000 forintos lélektani határt. A piacon a likviditási félelmek dominálnak, melynek hatására alig több mint egy év alatt már 92%-kal zuhant az árfolyam. Ez igen jelentős mélyrepülésnek számít, igaz a jelenlegi BUX tagok utóbbi tíz éves ármozgásait figyelve nem teljesen példa nélküli az eset. Sokan emlékezhetnek az azóta a magyar piacot elhagyó Orco történetére is, mely a jelentős kötvénylejáratok miatt szintén likviditási gondokkal küzdött. Az ingatlanos cég papírjai 97%-os zuhanás után hagyták el a magyar piacot, aztán azóta Franciaországban még estek 40%-ot.

Tovább ütik az E-Start Az E-Star árfolyama újabb jelentős, 10%-os eséssel indította a mai kereskedést, így az 1000 forintos lélektani határ sem tudta megállítani az árfolyam mélyrepülését. A pozíciók likvidálásával megint történelmi mélypontot ütött a papír a 882 forintos árszinteken.A befektetők attól tartanak, hogy a társaság nem fogja majd tudni kifizetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés