FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Zsiday: a hazai tőzsde magától nem fog feltámadni

Portfolio
A hazai tőzsde magától nem fog feltámadni - mondta blogjában Zsiday Viktor. A befektetési szakember szerint, ha a megtakarítók és a kibocsátók nem élveznek olyan kiemelt szerepet, előnyöket, mint a nem tőzsdei cégek, akkor folytatódni fog az elmúlt évek tetszhalott állapota, és a tőzsde, amely a gazdaságfejlesztés motorja lehetne, kihasználatlanul, eltékozolt lehetőségként parlagon marad.

Megvallom őszintén, hogy egy éve, amikor az MNB megvásárolta a Budapesti Értéktőzsdét, nagyon nagy reményeim voltak. Habár nem vagyok híve az állami tulajdonnak a gazdaságban, de úgy gondoltam, hogy lehetőség nyílik a szabályozás és instant-törvénykezés erejével feltámasztani a tőzsdét, olyan környezetet teremtve, ahol megéri új cégeket a tőzsdére hozni, megéri ott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés