Előfizetői tartalom

Zsolnay-tulaj: El akarták lopni a gyárat

Portfolio
Bachar Najari, a Zsolnay többségi tulajdonosa a Figyelőnek adott interjújában azt állította, hogy az önkormányzati ellenkampány arra irányult, hogy csődbe kerüljön a porcenálgyár. Eddig 1,5 milliárd forintot tett a cégbe és a támadás súlyos károkat okozott a cég számára: elvitték a dolgozókat, elbizonytalanították a partnereket, a bank megijedt.

A támadásA Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosa csodának nevezte, hogy túlélték a pécsi önkormányzat által a cége ellen indított háborút. A felszámolást ugyanakkor leállították, mivel szerinte Magyarország mégiscsak jogállam, a bíróságok szakmai ítéleteket hoznak. Visszaemlékezésében a hetilapnak elmondta azt is, hogy fél évvel ezelőtt Pécs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés