Videók

Portfolio Online Tőzsde

Kevesebb és átgondoltabb fejlesztésre van szükség

2011.12.06.   

A piac nehéz, de ilyenkor kell újra gondolni a helyzetet. Mind az RICS vezetõje, mind a fejlesztõk, mind a finanszírozók is azt mondják most, hogy újra kell gondolni a játékszabályokat. Addig pesszimista is marad a piac, amíg a régi szabályok szerint próbálnak újat csinálni. Új dolgokat kitalálni, új dolgokra átállni mindig egy lehetõség.

A jövõben erõsebben kell koncentrálni az ingatlanpiacon a végfelhasználókra. Meg kell találni az elõbérleteket, illetve a végsõ vásárlókat. Továbbá külön kell tudni választani az ingatlanszektor két jelentõs gyökerét. Az egyik a pénzügyi pillér, amelyik elsõsorban a cash flow-val foglalkozik, a másik pedig a fejlesztési, illetve használói pillér.

Jelenleg a legtöbb ingatlanos amit aggódik, hogy nincs finanszírozás, de ha inkább arra koncentrálnának, hogy mire van igény, akkor ez a stagnáló jövõ év jól jöhet az ötletelésre. Például ahelyett, hogy egyes telkeket fejlesztenének inkább az irodaparkokra lenne érdemes koncentrálni, ahogy arra van is több példa Budapesten.

A városrendezési szerzõdések egyszerûsítésének érdekében elindult már egy munkacsoport, így itt várható pozitív elõre lépés. A fõváros jövõjével kapcsolatban most van egy lélegzetvételnyi idõ, most nem kell hirtelen egy új városfejlesztési koncepciót kitalálni, mert úgysem erre fognak épülni holnap a fejlesztések, hanem csak holnap után.

Cimkék: ingatlan, konferencia

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium