Videók

Portfolio Online Tőzsde

Így költenek informatikára a biztosítók

2013.03.30.   

Az elmúlt négy-öt évben folyamatosan csökkent a biztosítók IT-költése, becslésem szerint ez egy 10-20%-os költségvisszafogás volt - nyilatkozta a Portfolio.hu kamerájának Kenesei János, a Posta Biztosító igazgatósági tagja. A Biztosítási Konferencia 2013 címû rendezvény szünetében elmondta: a válság miatt alakult így, következményeként pedig kevesebb az értékcsökkenési leírás a vállalatoknál. A költségstruktúra is változott: a jogi és más szabályozási változásokat implementálniuk kellett folyamataikba, rendszereikbe. Bármilyen környezeti és piaci változásra informatikailag is reagálniuk kell. Kisebb büdzsé jutott így a hatékonyságnövelő beruházásokra.

A következő években is jelentős összeget kell majd áldozni a szabályozási környezetből eredő kihívásokra, például a Szolvencia II.-re, az új Polgári Törvénykönyvre vagy a FATCA nevû szabályozásra, amely hamarosan nálunk is bevezetésre kerül. Ennek hatása lesz az életbiztosítási pénzek mozgásával járó szerződésekre. Emellett továbbra is követni kell a termékfejlesztések irányát, amelynek az ügyfelek életkörülményeihez kell igazodnia. Ezen a területen Magyarország biztosítási szempontból még nem olyan fejlett, mint Nyugat-Európa, így növekedés várható, a piaci környezet változásával új termékkel kell megjelenniük a biztosítóknak, aminek komoly informatikai fejlesztési következményei vannak - ismertette Kenesei.

Cimkék: biztositási konferencia 2013, kenesei janos, it, posta biztosito

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium