Videók

Portfolio Online Tőzsde

Jó hír azoknak, akik lakáshitelen törik a fejüket

2014.05.26.   

Megindult a növekedés a lakáshitelezésben, az ügyfelek a korábbinál alacsonyabb törlesztőrészlet mellett vehetnek fel forinthitelt. Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese arról beszélt kameránknak, mi minden mozgathatja a piacot.

Az idei év első negyedévében szinte valamennyi hiteltermék esetében növekedett a befogadások és folyósítások száma. Az FHB-nál megvizsgálták, melyek az indikátorok, amelyek mozgatják a piacot. Nagyon jó hír, hogy szinte valamennyi mutató esetében tapasztalható – ha nem is nagy mértékű, de – pozitív elmozdulás.

Az ügyfelek számára nagyon jó hír, hogy csökkentek a kamatszintek, így a havi törlesztőrészletek is lejjebb kerültek. A lakásárak tavaly az FHB Lakásárindex alapján még tovább csökkentek, de a vásárlások száma növekszik, és érdemes belevágni új lakásvásárlásba. Ez is azt segíti elő, hogy az ingatlanforgalommal együtt a hitelfolyósítások is növekedjenek.

Az új ingatlanok építésével és átadásával kapcsolatban szemmel alig látható számokról beszélhetünk csak, de minimális növekedés már tapasztalható. Nem tudni, hogy a lakáshitelezés és a lakáspiac növekedése mennyire lesz tartós, illetve mennyire bizonyul törékenynek.

Vannak olyan várakozások, amelyek szerint egyes MNB-intézkedések és jogszabályi változások miatt megtorpanhat a piac, a gazdaság 2-3%-os növekedésére tekintve azonban valószínűleg tartható a növekedés.

Cimkék: tokodi gábor, fhb, bank, lakáshitel, rendezvény

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium