Videók

Portfolio Online Tőzsde

Nem találják a helyüket a nagy cégek Budapesten

2015.01.05.   

Nagyon érdekes helyzet alakult ki a budapesti irodapiacon és a budapesti befektetési piacon is, kettős helyzet van. Egyrészt az irodapiacon változatlanul óriási a túlkínálat, mégis a minőségi irodaházak, különösen igaz ez a nagy bérlők esetében, nagyon kis számban vannak jelen a piacon, mondta el Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója a Portfolio-nak adott videóinterjújában, a Property Investment Forum 2014 konferencián.

Aki 5000 négyzetméter felett keres kötött pálya mellett, jó szolgáltatási környezetben újszerű irodaházat, annak nagyon szűk lesz a short listje. Míg az, aki 500 és 1000 négyzetméter között keres, és nem annyira igényes, akár a megközelíthetőségre, akár a szolgáltatási környezetre vagy az irodaház korára, az valószínűleg több tucat ajánlat közül válogathat. Az a néhány fejlesztő, aki aktív a piacon, ezt a helyzetet aknázza ki: előkészít vagy elindít olyan projekteket, amelyekben reménykedik, hogy az évi 4-5 nagy bérlő, aki a budapesti piacon előfordul, a szűk választási lehetőségek közül az ő projektjét választja.

Éppen ezért ezzel az optimizmussal indítottuk el a Corvin sétány projektben a Corvin 4 irodaház előkészítését, ahol hamarosan megkapjuk az építési engedélyt és Őrmezőn a Budapest One projektünket. A Budapest One projekt építési engedélyes tervei most készülnek, és természetesen pályázunk nagy bérlőkre, jelenleg is két tenderen veszünk részt. Azt gondolom, hogy az Őrmező előbb-utóbb be fogja bizonyítani, hogy remek irodai helyszín. Kívül van a leendő dugódíj határán, fantasztikus a tömegközlekedése, és mivel reményeink szerint az Etele City Centert is hamarosan elindítjuk, ezért a szolgáltatási környezete is egyedülálló lesz.

Mi a Futurealnál nagyon hiszünk a kötöttpályás közlekedésben, az előadásomban számadatokkal is alátámasztottam, hogy egy nagyméretű irodaházat vagy egy bevásárlóközpontot csak nagy kapacitású kötöttpályás tömegközlekedési eszközökkel lehet racionálisan feltölteni. A XXI. századi trend az, hogy olyan nagyvárosokban, mint Budapest, a kötöttpályás közlekedés elsődleges szerepet tölt be ezeknek a létesítményeknek a megközelítésében. Végigszámoltuk, hogy egy kisebb kapacitású busz vagy villamos egyszerűen képtelen egy nagyobb irodaházat vagy egy bevásárlóközpontot feltölteni. A nagy kapacitású villamosok és a metrók azok, amelyek ezeket képesek feltölteni.

Cimkék: ingatlan, iroda, futureal, befektetés, property_investment_forum, rendezvény, konferencia

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium