Videók

Portfolio Online Tőzsde

A következő megálló: Széll Kálmán tér

2015.01.08.   

2013 vége fordulópont volt a magyar építőiparban, mint ahogy több szomszédos országban is, egy 2005-ben kezdődött lejtmeneten lettünk túl és 2014 elején elindult felfelé a magyar építőipar – mondta el Pintyőke Marcell, a KÉSZ Holding marketing és kommunikációs igazgatója a Portfolio-nak adott videóinterjújában, a Property Investment Forum 2014 konferencián.

Nyilvánvaló, hogy ennek a mértéke és valóságtartalma kérdéses, hiszen nagyon mélyről mindig egyszerűbb feljönni, de mindenféleképpen egyfajta növekedés indult el. Ha van befektetési kedv, ha vannak projektek, ha van jó finanszírozás, akkor az építőipar működhet. Ha ezek nincsenek meg, akkor az építőipar hiába kér segítséget, nem lesz mivel foglalkozni, nem lesz mit megvalósítani. Persze beszélhetünk az időjárásról, egyéb hozzáadott értékekről, amelyek hiányozhatnak, de azért csak a befektetési kedv, ami számottevően befolyásolja az építőipart.

Bizakodóak vagyunk, hiszen láttuk, hogy 500 jelentkező van a Portfolio konferenciára, tehát érdeklődés van, úgy látjuk, hogy mozgolódik az ingatlanpiac, illetve az uniós támogatások még mindig nagy lehetőséget jelentenek arra, hogy építőipari projekteket generáljanak. Amire figyelni kell, hogy meg kell hagyni a magyar építőipari cégeknek a lehetőséget Magyarországon, hogy ez a fajta támogatás, ez a fajta tőke, ez a fajta invesztíció bent maradjon az országban.

Fontos projektünk az ún. kalef, a Széll Kálmán tér, amire nem rég írtuk alá a szerződést a BKK-val, bár nagyon régóta dolgozunk rajta. Egy érdekes vállalkozási szakaszon vagyunk túl, ennek ellenére meg tudtuk nyerni ezt a projektet és alá tudtuk írni a szerződést. A munka napokon belül elkezdődik, nyilván még nem teljes intenzitással, hiszen van egy technológiai sorrend, amit tartani kell. Megközelítőleg 1,5 év áll rendelkezésre a projekt véghezvitelére, megszépül és letisztul a Széll Kálmán tér, úgy közlekedésileg, mint környezetileg, ergonómiailag. A nemzet főterénél letettük a névjegyünket, a Széll Kálmán tér a következő metrómegálló.

A legfőbb irányunk, mint kivitelezőnek, ahol leányvállalattal is rendelkezünk, Románia, Ukrajna és Oroszország, illetve Szerbia, Fehéroroszország, így van a nyerőszám. Ott nagyon komoly munka folyik évről évre, igen szép teljesítménnyel, multinacionális partnereknek építünk üzemeket, gyárakat, középületeket. Ugyanakkor export tekintetében 41 országban vagyunk jelen acélszerkezetekkel, kis szerénységgel elmondhatjuk, hogy a KÉSZ-csoportnak világlefedettsége van.

Cimkék: ingatlan, property_investment_forum, építőipar, konferencia, rendezvény

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium