Videók

Portfolio Online Tőzsde

Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben

2015.01.08.   

A mai kamatkörnyezetben nagyon vonzó árakon lehet vásárolni a piacon, de a nagy intézményi, nyugat-európai befektetők nem jelentek meg tömegesen, ezért nagyon jó üzleteket lehet kötni. Ugyanakkor nagyon kevés az olyan termék, amelyik igazán vonzó egy olyan befektető számára, mint mi. Az utóbbi időben csak néhány irodaház forgott a piacon, mondta el Bíró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója a Portfolio-nak adott videóinterjújában, a Property Investment Forum 2014 konferencián.

A Green House irodaházat vettük meg a Skanskától, mint fejlesztőtől, régóta kerestünk olyan prémium befektetési terméket, amit azon zártkörű befektetési alapunknak, amelynek ezt vásároltuk, a befektetői igényeit ki tudja elégíteni. Ez egy kiváló lokációjú ingatlan, nagyon jó minőségű fejlesztés, kiváló műszaki kondíciókkal, alacsony fenntartási költségekkel. A Skanska, mint fejlesztő nagyom jó referenciákkal és track recorddal rendelkezik ezen a piacon, ugyanakkor a bérlői mix is teljesen megfelelő volt: MSA, Avis, ABB hosszú távú bérleti szerződések. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen jó minőségű topingatlant sikerült megvásárolni.

A napokban is zárunk egy másik irodaház-tranzakciót ugyanabban az alapban, ez egy zártkörű intézményi alap, intézményi befektetői igényekre lett létrehozva, jellemzően biztosítói megtakarítások vannak benne. A mai, nagyon alacsony kamatkörnyezetben felértékelődött azon eszközök jelentősége, amelyekkel valamilyen érdemi többlethozamot lehet elérni.

Ugyanakkor van egy nyilvános ingatlanalapunk is, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap, amelynek az értékesítése szintén nagyon jó ütemben halad a Magyar Posta, a TakarékBank hálózata és az FHB hálózatában, és továbbra is szeretnénk vásárolni ide különböző termékeket, elsősorban irodapiaci termékeket.

Az elsőrendű célpontunk az irodapiac, annak is valamennyire a topszegmense. Ami ezen kívül szóba jön még, az a kiskereskedelem és a logisztika. A kiskereskedelem közelmúltban felmerült szabályozási tervei miatt az ezzel kapcsolatos terveinket átértékeltük, és várakozó állásponton vagyunk a tekintetben, hogy kicsit lehessen látni, hogy a piac hogyan reagál az új szabályokra, gondolok itt a vasárnapi nyitva tartásra vagy a termékdíj bevezetésére. Mi az intézményi befektetők irányába érkeztünk erre a piacra, akik alapvetően kötvényjellegű befektetések helyett választanak ingatlanpiaci befektetéseket, egyrészt diverzifikációs, másrészt hozamcélok miatt.

Cimkék: ingatlan, iroda, property_investment_forum, konferencia, rendezvény, befektetés

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium