Videók

Portfolio Online Tőzsde

Annyit fizetsz, ahogyan vezetsz

2015.03.30.   

A használatalapú biztosítási szolgáltatások előretörését hozhatják a telematics szolgáltatások, amelyek terjedéséről és előnyeiről Szép Péter, a Deloitte partnere beszélt a Portfolio Biztosítás 2015 konferenciáján készült videóinterjúban.

Nagy kihívás a biztosítók számára, miként fejlődik az informatika és az okostelefonok világa. A szolgáltatások jelentős részét rá lehet pakolni ezekre az eszközökre, így biztosítási funkció is kapcsolható hozzájuk. Erről szól a telematics: valamilyen internetes megoldáson keresztül biztosítási szolgáltatást lehet igénybe venni, vagy hozzá kapcsolódó információt lehet a biztosítóhoz eljuttatni.

Mi még gyerekcipőben járunk, de egész Európa kezdő státuszban van. Vannak azonban projektek, amelyekben már elkezdtek ilyen szolgáltatást használni. Több fő iránya van ennek: az egyik az autókhoz (casco, kgfb), a másik az egészségügyi ellenőrzéshez és az ehhez kapcsolódó biztosításokhoz, a harmadik pedig a lakásbiztosítási és egyéb nem-életbiztosítási tevékenységek, amelyekkel testre szabott díjakat kalkulálhatnak az ügyfelek.

Az autó- és a lakás, valamint esetleg az utasbiztosítások számára kínál a telematics igazán növekedési lehetőségeket. Utóbbiban vannak már telematics megoldások, hiszen például mobiltelefonon is lehet utasbiztosítást kötni. Bár nem a telematicshoz kapcsolódóik, de számottevő növekedés előtt állnak a nyugdíjbiztosítások és az állami újraszabályozást igénylő egészségbiztosítások.

A Deloitte digitális laborjainak tapasztalatai alapján minden biztosító törekszik arra az életbiztosítások esetében is, hogy sztenderdizálja szolgáltatásainak benefitjeit, paramétereit. A technika azt a lehetőséget biztosítja, hogy ezek a szolgáltatások kvázi igen-nemes vagy százalékos eldöntendő szintre bonthatóvá válnak, ezáltal az igénylése technikailag egyszerűsödni fog. Van olyan biztosító Magyarországon is, amely az autó- és lakásbiztosításítását már (személyes értékesítésen keresztül) leegyszerűsítette.

Cimkék:

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Jó példát mutatunk Európának Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium