Videók

Portfolio Online Tőzsde

Jó példát mutatunk Európának

2015.03.31.   

Egész Európa számára példaértékű a magyar biztosítási szakma által kifejlesztett Teljes Költség Mutató – mondja a Portfolio Biztosítás 2015 konferenciáján készült videóinterjúban Pandurics Anett, a MABISZ elnöke és a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A biztosítási piac sikeres évet zárt 2014-ben, minden főbb szegmensben növekedést láttunk. A díjbevételek 4,2%-kal nőttek tavaly, ráadásul mind a folyamatos díjas életbiztosítások, mind a kgfb növekedést mutatott. Előbbi növekedésében a nyugdíjbiztosítások teljesítményének jelentős szerepe volt, hiszen a klasszikus és unit-linked nyugdíjbiztosításokra vonatkozóan egyaránt 20%-os adókedvezményben részesülnek az ügyfelek tavaly év eleje óta. Már év eleje óta új termékekkel álltak elő a biztosítók és több mint 60 termék van jelenleg a piacon. Az elmúlt évben több mint 69 ezer nyugdíjbiztosítás született.

A MABISZ fő prioritása most a tavaly elkezdett munka folytatása: nagyon intenzíven bekapcsolódnak az európai szabályozási koncepció kialakításába, mint amilyenek az IMD2 direktíva és a PRIIPs szabályozási koncepciói. A cél, hogy olyan szabályozás szülessen, amely a magyar piachoz közel áll. A MABISZ által a felügyelet kezdeményezésére bevezetett Teljes Költség Mutató (TKM) Európában is egyedülálló, példaértékű megoldás. A németek szerencsére támogatják ugyanezt a koncepciót, ebben ők a szövetségesünk.

Történetének legsikeresebb, 12. évét zárta tavaly a Posta Biztosító közel 72 milliárd forintos díjbevétellel. A postákon bankbiztosítási modellt valósítanak meg. A nem-életbiztosítási termékek területén nem számolnak konkurenssel, az életbiztosítási termékek esetében viszont vannak ilyenek a postákon, de a Magyar Postával stratégiailag egyeztetve alakítják ki, mikor van létjogosultságuk az életbiztosításoknak. Az életbiztosítások kockázati védelmet is hordoznak, ami más termékekre nem jellemző.

Cimkék: biztosítási konferencia 2015, biztosítás, pandurics anett, videóinterjú, posta biztosító, mabisz

 

Ilyen volt az év ingatlanos eseménye Bécsben gyűlt össze az ingatlanos szakma krémje Concorde a brókerbotrányról: nem kell ide szigorítás Így látják az OTP-nél az Apple nagy dobását Szeptembertől egy óra alatt célba ér a pénzünk Digitális bankolás: ezzel rengeteget spórolhatsz a bankodnak Nyugdíj és adókedvezmény: a nyerő kombináció Ki nyeri a harcot az Alfa generációért? Át kell értékelni a terveket a kiskereskedelemben
Cimkék
rendezvény (100) tőzsde (37) konferencia (29) tőzsdenap (29) ingatlan (27) otp (15) hitel (15) property_investment_forum (15) energia (14) bank (12)
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírPrémium