|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
4IG ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
4IG kötéslista
Idő Ár Darab Érték
4IG statisztikák, mutatók
nyitó: 946
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
4IG adatlap
Teljes név:4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:4iG Nyrt.
Szektor:Szoftver és IT szolgáltatások
Elérhetőség:1037 Budapest, Montevideo u. 8.
Telefonszám:+36-1-270-7600
Fax:+36-1-270-7679
Web:www.4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó:Piros Ferenc
Befektetői kapcsolattartó mail:ferenc.piros@4ig.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-270-7631
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-270-7679
Könyvvizsgáló:INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft. (könyvvizsgálatért felelős személy: Freiszberger Zsuzsanna)
Tevékenység:A 4iG Nyrt. jogelődjét 1990-ben egyedi szoftveralkalmazások fejlesztésére alapította magyar fejlesztők egy csoportja, akik célul tűzték ki, hogy a hazai piacon meghatározó kompetenciát építsenek fel Java, Ingres és más nyílt szabványú és forráskódú technológiákra. 2004-es tőzsdére lépése óta a cég több sikeres akvizíciót hajtott végre, így jelentős mértékben szélesítette tevékenységi körét és termékportfólióját. Az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerrel rendelkező holding leányvállalatai alkalmazásfejlesztéssel, vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, informatikai infrastruktúrával, IT üzemeltetéssel, szervizszolgáltatással, üzleti intelligenciával, bankinformatikával és IT alkalmazások integrációjával foglalkoznak.
Részvénytulajdonosok:

KZF Vagyonkezelő Kft. (35,02%, 32 918 850 részvény)

KONZUM PE Magántőkealap (11,63%, 10 928 850 részvény)

OPUS GLOBAL Nyrt. (9,95%, 9 355 800 részvény)

MANHATTAN Magántőkealap (5,19%, 4 880 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:JÁSZAI Gellért (elnök)
TÓTH Béla Zsolt
LINCZÉNYI Aladin Ádám
ZIBRICZKI Béla
SIMON Zoltán
Vállalatvezetés:JÁSZAI Gellért (elnök-vezérigazgató); RADÓ Gábor (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes)
FARKAS Péter (műszaki vezérigazgató-helyettes); THURZÓ Csaba Ferenc (gazdasági vezérigazgatgó-helyettes)
Felügyelőbizottság:ÓDORNÉ ANGYAL Zsuzsanna
TIMA János
TOMCSÁNYI Gábor
KUNOSI András
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:20 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):94 000 000
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
4IG hírek

Sorra nyeri a projekteket, nagyra nő a 4iG

Nagyot nőtt a 4iG bevétele és eredménye az idei harmadik negyedévben. A menedzsment optimista, továbbra is az a cél, hogy a vállalat Magyarországon az infokommunikációs (ICT) piac meghatározó vállalatává és a régió egyik vezető informatikai szolgáltatójává váljon. Ehhez az itthoni felvásárlások után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkozik a menedzsment.

Gigantikus büntetés bevállalása után rögtön módosítja a közbeszerzési törvényt a kormány

Miután kiderült, hogy gigantikus EU-s pénzügyi büntetéseket vállalt be a kormány jórészt közbeszerzési szabálytalanságok miatt, megjelent a parlament honlapján a közbeszerzési törvény újabb módosító indítványa, amely néhány ponton alapvetően változtatja meg a közbeszerzések lebonyolításának és ellenőrzésének szabályait. Ezek egy része bevallottan azt célozza, hogy ne fordulhasson elő még egyszer pénzügyi büntetés uniós pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzések terén, takarékosabban bánjanak a közpénzekkel és egyúttal tovább csökkentsék a rendszerrel együtt járó adminisztratív terheket.

Kilógtunk a sorból, nagy eséssel zárt a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a csütörtöki kereskedés második felében. A magyar tőzsde azonban lefelé lógott ki a sorból, a BUX nagyot esett, míg a hazai blue chipek közül a Mol és az OTP teljesített a leggyengébben.

Akár 30 milliárd forintos kötvénykibocsátás jöhet a 4iG-nél

Idén nyáron indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, aminek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket, ehhez minden résztvevő vállalatnak át kell esnie egy hitelminősítésen. Az elmúlt hónapok folyamán sorban érkeztek a kötvényprogramban résztvevő vállalatokról készített minősítések a Scope Ratingstől, most a 4iG-ről készített értékelést a hitelminősítő, a társaság akár 30 milliárd forintos, tervezett kötvénykibocsátása előtt.

Újabb milliárdos megbízás a 4iG-nek

Újabb milliárdos projektben vesz részt a 4iG, a vállalat végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését.

Megszólalt Jászai Gellért a T-Systems tranzakcióról és az állami megrendelésekről

Nem sokáig tart az állami megrendelések bejelentésétől mentes időszak, senki ne gondolja, hogy ha két hónapig nem jelentenek be semmit, akkor semmi sem történik a cégnél – jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa az Infotér konferenciáján. A T-Systems tranzakció jó ütemben halad, „november közepén felszállhat a füst”, az év végi határidő tartható. A tranzakció után nemzetközi terjeszkedés a terv, és nemzetközi tőkebevonásban is gondolkoznak. Jászai Gellért nemrég ért haza egy kínai üzleti útról, ahol sikeres tárgyalásokat folytattak.

Nagyot esett az Opus

A hazai, önkormányzati választások után enyhe eséssel vágott neki a hétfői kereskedésnek a magyar tőzsde, a délelőtt második felére azonban fordult a kocka, a hazai részvényindex immár felfelé kapaszkodik. A hangulat javulásából azonban sem az Opus, sem a 4iG nem volt képes profitálni ma délelőtt, a nagyot eső Opus mellett a 4iG is lejjebb került, a két részvény technikai képe alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni az elkövetkező napok folyamán.

Megveszi az Opus a Titászt – Gyorsértékelés

Több, a hazai energetika átalakulása szempontjából fontos bejelentést tettek ma, többek között azt is, hogy az Opus megvásárolja az E-Ontól a Titászt. Gyorsértékelünk.

Milyen pánik? Ritkán olyan jó a hangulat a tőzsdéken, mint idén

Az elmúlt hónapokban a hírek a kereskedelmi háborúról, a Brexitről, a közelgő recesszióról szóltak, azt gondolhatnánk, hogy ilyen hangulatban nagyot esnek a részvényárfolyamok vagy a nyersanyagárak, de nem ez a helyzet. Mutatjuk, hogy teljesítettek az év első 9 hónapjában a fontosabb eszközök.

Miért pont az Est Media? - Megszólalnak a beköltöző cég tulajdonosai

Még idén lezárulhat az Est Media feltöltése, a 32 éves múltra visszatekintő Delta Csoport legprosperálóbb leányvállalata költözik bele az egyelőre még üres tőzsdei cégbe. A tőzsdei jelenlét a továbblépés eszköze, a cél a növekedés, a portfolióbővítés, amihez a tőkepiacon találni forrásokat - mondta el a Portfolio-nak adott interjúban a Delta Csoport vezérigazgatója, Bártfai Zsolt és Pércsi Levente igazgatósági tag. Andy Vajna birodalmához nem hasonlítaná magát a cég, de legalább annyira komoly szereplőnek tartják magukat az informatikai piacon, mint az üzletember volt a saját területén.

Akár jól is járhat azzal a Magyar Telekom, hogy beszáll az állam a Telenorba

Egyre több forrásból erősítik meg a hírt, hogy hamarosan bejelenthetik, a magyar állam tulajdonrészt szerez a magyar Telenorban. A hír első ránézésre inkább kedvezőtlen a versenytársaknak, így a Magyar Telekomnak is, mivel a Telenor megerősödésével élesedhet a verseny, de olyanok is vannak, akik szerint az állami tulajdonszerzéssel az egész szektor állami megítélése javulhat, amiből a Magyar Telekom is profitálhat.

Jó nagyra hízott a 4iG, de ez még mindig csak az út eleje

Egymás után nyeri a milliárdos projekteket a 4iG, ennek fényében nem meglepő, hogy a vállalat a bevételek és a profit megugrásáról számolt be legfrissebb gyorsjelentésében. A növekedésnek vélhetően nincs még vége, a vállalat nem csak Magyarország, de a régió meghatározó informatikai cége kíván lenni.

A Fidesz-kétharmad óta lefeleződött az Opus - Mi történik a cégnél?

2017-ben a magyar tőzsde sztárpapírja volt az Opus, az elmúlt másfél évben, a legutóbbi magyarországi parlamenti választások óta azonban lefeleződött a részvények árfolyama. A cégcsoport gyakorlatilag minden stratégiai szempontból fontos szektorban jelen van, a Konzum beolvasztásával az ötödik legnagyobb vállalat lett a budapesti tőzsdén és növekedési ígéretekből sincs hiány. Akkor mégis miért esik az árfolyam?

SAP tanácsadó céget vett a 4iG

Újabb cég 100 százalékos tulajdonosa lett a 4iG - jelentette be a tőzsdei társaság kedden a piacok zárását követően.

Fintech szövetség tagja lett a 4iG

2019 szeptemberétől a 4iG Nyrt.-t is tagjai közé választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége, az EFISZ. A szövetség a hazánkban aktív, elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok érdekképviseletét látja el – derül ki az EFISZ közleményéből.  

Fontos indexbe került a 4iG

A bécsi börze bejelentette a CECE-index új elemeit, az indexbe a 4iG részvényei mellett a lengyel Dino Polska papírjai kerülnek be, az index új összetétele szeptember 23-án lép hatályba.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR