ALTEO árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
ALTEO ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
ALTEO kötéslista
Idő Ár Darab Érték
ALTEO statisztikák, mutatók
nyitó: 838
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
ALTEO adatlap
Teljes név:ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:ALTEO Nyrt.
Szektor:Villamosenergia-szolgáltatás
Elérhetőség:1131 Budapest, Babér u. 1-5.
Telefonszám:+36-1-236-8050
Fax:+36-1-236-8051
Web:www.alteo.hu
Befektetői kapcsolattartó:Szécsi Balázs
Befektetői kapcsolattartó mail:befektetoikapcsolatok@alteo.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-236-8050
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-236-8051
Könyvvizsgáló:Deloitte Könyvvizsgáló Korlátolt Felelősségű Társaság (a könyvvizsgálatért személyében is felelős személy dr. Hruby Attila)
Tevékenység:Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.-t 2008-ban azért alapították, hogy a forradalmi változás előtt álló energetikai szektor megújuló és hagyományos erőforrásokon alapuló lehetőségeit kiaknázza, a növekedést már az indulásnál megragadja és maga is aktívan részt vegyen a piaci működés újradefiniálásában. A Smart Energy koncepciónak köszönhetően az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas kombinációját képes megvalósítani, folyamatosan alkalmazkodva az aktuális változásokhoz és elvárásokhoz. Ennek a modern felfogásnak három pillére a megbízható energiaellátás, az energiahatékonyság és a klímatudatosság. Az ALTEO főleg a szabályozói kockázatnak kevésbé kitett vállalati szektorra fókuszál. Ezen belül egyedülálló módon fedi le a teljes energiaszolgáltatási értékláncot oly módon, hogy szolgáltatásait maximálisan az egyedi igényekhez szabva és igazítva nyújtja. Ebbe beletartozik a tervezés, a tanácsadás, a beruházás, a működtetés, a karbantartás és a kockázat-megosztási alapú befektetői részvétel is. A menedzsment hosszú távú víziója szerint a globális és hazai villamos energia felhasználás - többek közt az elektromos autók várható elterjedésének következtében - hosszú távon is jelentős marad. Ezért a vállalatcsoport kiemelt feladatának tekinti a megújuló alapú villamosenergia-termelés hazai terjesztését. Ennek megfelelően olyan erőművekből álló portfóliót épített ki és fejleszt folyamatosan, amely egyaránt tartalmaz alternatív- és megújuló energiaforrások hasznosítására épülő egységeket, valamint ezek kiegészítésére a hőfogyasztóhoz közel telepített magas hatásfokú, földgáz-tüzelésű kapcsoltan villamos energiát és hőt termelő rendszereket.
Részvénytulajdonosok:

Wallis Asset Management Zrt. (63,88%, 12 383 124 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:MEZŐ Gyula Zoltán (elnök)
ifj. CHIKÁN Attila
KARVALITS Ferenc
KOVÁCS Domonkos
MÜLLNER Zsolt
PAPP András
Vállalatvezetés:ifj. CHIKÁN Attila vezérigazgató
PAPP András (általános vezérigazgató-helyettes) KOVÁCS Domonkos (vezérigazgató-helyettes
M&A és tőkepiacok)
BODNÁR Zoltán (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
BODÓ Sándor (pénzügyi igazgató)
LUCZAY Péter (nagykereskedelmi és virtuális erőmű irányítási igazgató)
dr. PATAKI Zoltán (vezető jogtanácsos)
VARGA Viktor (energiatermelési igazgató)
Felügyelőbizottság:BAKÁCS István (elnök)
Dr. BORBÍRÓ István
JANCSÓ Péter
Dr. LUKÁCS János
Noah M. STEINBERG
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:12,5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):19 386 274
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2010-10-12
Első kereskedési nap:2010-10-12
ALTEO hírek

Most érdemes figyelni: fülescsésze az Alteo grafikonján

Ritka pillanat, amikor mind a fundamentális, mind a technikai faktorok egy irányba mutatnak egy részvény esetén, ráadásul még egy jó kockázat-hozam arány is elérhető lehet jelenleg az Alteo papírjaival.

Felülvizsgálja az Alteo célárát az MKB

Tegnap jelentette be az Alteo 5 éves stratégiai tervét, amelyben ambiciózus célokat tűztek ki. Ennek hatásásra az MKB elemzői ma a piaczárást követően a BÉT-en közölték: felülvizsgálat alá került a cégre érvényben lévő célárfolyamuk.

Ambiciózus célok az Alteótól, 2024-re duplázódhat az eredmény

Ambiciózus célokat tűzött ki az Alteo, a vállalat EBITDA-ja a 2019-re előre jelzetthez képest 2024-re megduplázódhat. A társaság a következő 5 évben 20 milliárd forint befektetést tervez, akár pótlólagos tőkebevonás nélkül, derül ki a ma közzétett stratégiai prezentációból.

Hatalmas a potenciál a környezeti-társadalmi hasznossággal járó befektetések piacán

Az impact investmentnek, melyet hazánkban többek között az Alteo képvisel, hatalmas piaca van. Nagyon nehéz a pontos méretét megbecsülni, azonban a Világbank készített egy becslést, amely szerint a magánszektornak óriási az érdeklődése a fenntartható befektetések iránt, 2018-ban ez az érték meghaladta a 26 000 milliárd dollárt.

Előretörőben a környezetvédelem, már a kötvény is zöld

Napjainkban egyre növekvő érdeklődés tapasztalható a környezetileg és társadalmilag fenntartható befektetések iránt, sőt egyes pénzügyi intézmények már nem is finanszíroznak fosszilis alapokon nyugvó energiatermelési projekteket. A befektetők szemében nő a környezettudatosság szerepe, így az azonos kockázattal és hozamlehetőséggel rendelkező befektetések közül már gyakran a zöldebbet választják, többen még kisebb kompromisszumot is hajlandóak bevállalni a megtérülést illetően. Ebből az indíttatásból születtek meg a zöldkötvények, amelyek előtt óriási növekedési pálya állhat.

A fenntartható befektetésekkel is lehet annyit keresni, mint a hagyományosakkal

Utánajártunk a manapság egyre divatosabb impact investment fogalmának, különösképpen a társadalmi és környezeti hasznosságot is hozó beruházások megtérülésének a fókuszával. Találtunk egy kiváló magyar példát is az Alteo személyében, és még olyan befektetési alapot is, amely a fenntarthatósági kritérium teljesítése mellett a hozamban sem marad alul az S&P 500 indexhez képest.

Tőzsdére vezetik az Alteo kötvényét

Az ALTEO 2022/II elnevezésű kötvény zártkörű forgalombahozatala 2019. június 7. napján megvalósult, 1.693.630.000 forint értékben. A tőzsdei bevezetésre várhatóan 2019. november 22-én kerülhet sor. Az eredeti közlemény a BÉT oldalán olvasható.

Alteo: fenntartható befektetéseké a jövő

Hogyan fér össze a megújuló áramtermelés a gáztüzelésű erőművekkel? Hogyan térülnek meg a zöld befektetések? Milyen befektetési lehetőségek vannak a magyarországi energiaellátás zöld jövőjében? A Portfolio az impact investment irányairól, lehetőségeiről kérdezte ifj. Chikán Attilát, az Alteo vezérigazgatóját.

Világot felforgató megatrendek jönnek – Sok pénzt hozhat annak, aki mer kockáztatni

Szemünk láttára épülnek ki a különböző, társadalmi, környezeti és technológiai megatrendek a világban, aki élelmes és mer kockázattani, sok pénzt tud keresni azzal, ha az ezeket a trendeket meglovagoló befektetési alapokba fektet. Az Aegon Alapkezelő mai rendezvényén a szakértők elárulták, mi mozgatja majd a következő években a világot, miben másabb egy tematikus alap egy hagyományos részvényalaptól, és miért érheti meg szoros figyelemmel kísérni a társadalmi és technológiai változásokat, amelyek már most is meghatározzák az életünket.

Nagyot emelkedett a Mol és a Richter

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi kereskedés második felében, a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetők Donald Trump beszédére vártak a nap folyamán. A magyar tőzsde a kezdeti iránykeresés után erősödni kezdett, a BUX végül 1,1 százalékos emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Termőre fordultak az Alteo beruházásai

Az első kilenc hónapot tekintve az árbevétel 41 százalékkal, az EBITDA 140 százalékkal, a nettó eredmény pedig 20 százalékkal bővült. Az összes szegmens kivette részét a növekedésből.

Banki hiteleket vált ki az Alteo

Összességében 6,3 milliárd forintnyi bankhitelt váltott ki az Alteo a Növekedési Kötvényprogram keretében kibocsátott kötvényekkel.

Elolvadt az Északi-sark háromnegyede, jöhet az energetika átalakulása

November 7-én rendezte meg a Portfolio az Energy Investment Forum rendezvényt, ahol neves előadóktól hallhattunk a klímaváltozás fontosságáról, annak az energetikai következményeiről, a magyar gázhelyzet lehetőségeiről és a különböző típusú erőművek jövőjéről előadásokat. A nap fénypontja a magyar energiavállalatok top menedzsereit felvonultató vezérpanel volt, mely új perspektívákat nyitott a hazai és globális energetika aktuális helyzetének megértéséhez.

Nagyot emelkedett a Richter

Az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak kedden délután, a hazai részvényindex emelkedéssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Nem csak a szuperállampapír létezik!

Az elmúlt hónapokban sorozatosan érkeztek pozitív hírek az Alteo háza tájáról. Tavasszal lezárta korábbi befektetési programját, ezzel párhuzamosan pedig egy újat indított a társaság, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül, nyáron a hazai alapkezelők egyik kedvenc befektetési sztorijává vált, majd nemrégiben az is eldőlt, hogy a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Szeptemberben pedig lezárult a cég első, 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési programja. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez.

Október 24-én jön az Alteo kötvénykibocsátása

Október 24-én kerül sor az Alteo kötvényaukciójára – derül ki a ma közzétett információs dokumentumból. A kibocsátás össznévértéke legfeljebb 9,3 milliárd forint lehet.

20 milliárd forintért bocsáthat ki kötvényt az Appeninn

A nyáron útjára induló MNB kötvényvásárlási program keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol a hazai székhelyű cégek által kibocsátott, legalább B+ minősítésű vállalati kötvényeket, amihez a társaságoknak át kell esniük egy hitelminősítésen. A Scope Ratings az elmúlt hónapok során több hazai cég minősítését is elvégezte, most az Appeninn is jó minősítést kapott, a cég 20 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényeket.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR