AUTOWALLIS árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
AUTOWALLIS ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
AUTOWALLIS kötéslista
Idő Ár Darab Érték
AUTOWALLIS statisztikák, mutatók
nyitó: 103.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
AUTOWALLIS adatlap
Teljes név:AutoWallis Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:AutoWallis Nyrt.
Szektor:Egyéb pénzügyi szolgáltatás
Elérhetőség:1055 Budapest, Honvéd utca 20.
Telefonszám:+36-1-551-5773
Fax:-
Web:www.autowallis.hu
Befektetői kapcsolattartó:Székely Gábor
Befektetői kapcsolattartó mail:info@autowallis.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36 1-551-5773
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:HADRIANUS Számviteli Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (könyvvizsgálatért felelős személy: dr. Adorján Csaba)
Tevékenység:A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. - korábbi nevén Altera - 2012-es alapítása óta vagyonkezeléssel foglalkozik. Az AutoWallis célja, hogy autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön. Az AutoWallis Csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A Csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző, melyek együttes, nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot. A Csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, és a Sixt rent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.
Részvénytulajdonosok:

Wallis Asset Management (72,47%, 195 861 703 részvény)

AutoWallis MRP Szervezet (7,36%, 19 890 331 részvény)

Andrew John Prest (5,81%, 15 709 404 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:MÜLLNER Zsolt (IG elnök)
Andrew PREST
ANTAL Péter
SZÉKELY Gábor
ORMOSY Gábor
Vállalatvezetés:ORMOSY Gábor (vezérigazgató)
Felügyelőbizottság:ifj. CHIKÁN Attila (elnök)
ECSERI György
VITÁN Gábor
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:12,5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):270 261 400
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2013-06-25
Első kereskedési nap:2013-06-25
AUTOWALLIS hírek

Az önvezető autóipar jövője – Mit tartogat a technológiai forradalom?

Az önvezetés minden kétséget kizáróan a következő technológia, amely forradalmasítani fogja a közlekedésipart. Iparági szakértők egyetértenek abban, hogy bár a jelenleg is zajló járműipari forradalom még igen korai stádiumban van és beteljesedésére előreláthatólag 2030-ig várni kell, az önvezető technológiák fejlesztésével – amelyek idővel jelentős szerepet játszanak a közlekedésben – kifejezetten érdemes foglalkozni.

A Jaguar és a Land Rover importőre lesz Magyarországon az AutoWallis

Elnyerte a Jaguar Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát Magyarországon az AutoWallis leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE). A nemzetközi pályázat eredménye alapján 2020 áprilisában kezdi meg a magyar piacon a Jaguár és a Land Rover értékesítését a Wallis Automotive Europe, amely ezzel kilenc országban lesz jelen a két márkával. Ezzel a lépéssel az AutoWallis tovább halad a tavasszal meghirdetett stratégia mentén, melyben 2024-ig árbevételének duplázását tervezi organikus és akvizíciós úton.

AutoWallis: Együttműködési megállapodást kötött a Wizz Air és a Sixt

Együttműködési megállapodást kötött a Wizz Air és a Sixt, melynek keretében az autókölcsönző kedvezményes autóbérlést és egyéb átfogó szolgáltatásokat kínál a Wizz Air utasainak. A Sixt ügyfelei cserébe autóbérléseik után kedvezményben részesülnek a Wizz Air Flight Credit programján keresztül. A megállapodás kiterjed a Sixt teljes hálózatára, így a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt. tulajdonában lévő Wallis Autókölcsönzőre is, mely a Sixt nemzetközi hálózatának magyarországi tagja.

Nagyot nőtt az AutoWallis

Nem klasszikus gyorsjelentést, hanem csak értékesítési riportot tett közzé ma az AutoWallis, amiből a vállalat eredmény- és mérlegszámait nem tudjuk kiolvasni, de az értékesítési trendek jól látszanak, ez alapján pedig jól alakulnak az alapfolyamatok a vállalatnál, hiszen az új és használt járművek eladása is nagyot emelkedett, és a szolgáltató üzletágban is jelentős a növekedés.

7,35 százalékos részvénycsomag ütheti az AutoWallis menedzsmentjének markát

Az AutoWallis tavasszal meghirdetett stratégiájának megvalósítását Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) indításával ösztönzi az AutoWallis fő tulajdonosa. Az ehhez szükséges 7,35 százalékos részvénycsomagot a Wallis Asset Management térítés nélkül biztosította. Az AutoWallis és leányvállalatainak menedzsmentje csak akkor jut a részesedéshez, ha a kitűzött eredményességi célok teljesülnek.

Masszívan bővülő árbevétel és eredmény az AutoWallisnál

Erős félévet zárt az AutoWallis, miután árbevételét 21 százalékkal, 38,4 milliárd forintra, átfogó eredményét pedig 148 százalékkal 458 millió forintra növelte. Az erős számokhoz az AutoWallis mindhárom üzletága hozzájárult, melyek közül eredményesség tekintetében a nemzetközi disztribúciós és az autóipari szolgáltatói üzletág emelkedett ki. A menedzsment megítélése szerint az eredményességét legjobban bemutató pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, az EBITDA 24 százalékkal közel 1,4 milliárd forintra emelkedett.

3 milliárd forintos kötvénykibocsátás jöhet az AutoWallisnál

Komolyan vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogramban (NKP) való részvétel lehetőségét az AutoWallis, melynek előfeltételeként már meg is szerezte a szükséges hitelminősítést. Az MNB felkérésére a Scope Ratings elvégezte a társaság minősítését, és B+ besorolást adott. Az AutoWallis többféle lehetőséget is mérlegel azzal kapcsolatban, hogy milyen forrásbevonási módot választ a tavasszal meghirdetett stratégiájának megvalósításához, és az NKP-t is előnyös lehetőségnek tartja.

Új részvények kerülnek be a BUMIX indexbe

A Budapesti Értéktőzsde közzétette a BUX és a BUMIX szeptember 23-tól érvényes összetételét. A BUX-kosár összetétele nem változik, míg a BUMIX indexbe új részvényként az Enefi, a FuturAqua, az OTT-One és a SET Group kerülnek be.

Hogy készülnek a magyar vállalatvezetők a recesszióra?

Innovációról, alkalmazkodóképességről, egy esetleges válságra való felkészülésről szólt mai Business and Finance Summit 2019 konferenciánk vállalatvezetői panelbeszélgetése, amelyet Kerekes Antal, a PWC partnere moderált.

Jó úton haladunk, hogy a BÉT legyen a magyar tulajdonú vállalatok egyik legfontosabb finanszírozási platformja

A Budapesti Értéktőzsde jó úton halad afelé, hogy a magyar tulajdonú vállalatok egyik legfontosabb finanszírozási platformjává váljon, hasonlóan a lengyel tőzsdéhez, ahol jóval korábban kezdték az építkezést, és ahol már a cégek több mint fele kkv. Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával beszélgettünk a magyar tőzsde szerepéről, hazai állami vállalatok tőzsdére lépéséről, az MNB vállalati kötvényprogramjáról, a BÉT elemzési programjáról, és a tőzsde leánycégeiről.

Közzétette módosított pénzügyi naptárát az AutoWallis

Az AutoWallis részvényei júniusban bekerültek a BÉT Prémium kategóriájába, és a tőzsde vonatkozó szabályzata alapján a társaság közzétette az idei évre vonatkozó, módosított társasági eseménynaptárát.

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít az AutoWallis

Az AutoWallis stratégiai céljait támogató, céleléréshez kötött Munkavállalói Résztulajdonosi Programot (MRP) indít a társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management, melyhez térítés nélkül biztosítja a szükséges 7,3 százalékos részvénycsomagot. A programban az AutoWallis és leányvállalatainak 25 vezetője vesz részt az induláskor, akik tényleges részesedéshez akkor jutnak, ha a programban kitűzött eredményességi célok teljesülnek. - tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

Jelentős növekedés az AutoWallisnál

Első alkalommal teszi közzé a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis az összesített értékesítési adatait bemutató AutoWallis Sales Report-ot. Az AutoWallis mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első félévében, az előző év hasonló időszakával összemérve az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórákat, kölcsönzési flottaméretet és bérleti események számát tekintve. Az eredeti közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható.

Tőkét emelt leányvállalatában az AutoWallis

Mintegy 400 millió forinttal emelte meg a tulajdonában lévő Wallis Motor Duna leányvállalatának tőkéjét az AutoWallis a vállalat növekedési terveinek finanszírozása céljából. Az AutoWallis robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, és célja, hogy a középkelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

Tőzsdei kispapírok a nagyító alatt - Videós elemzés

A legaktívabb kereskedői közösséget manapság a kis és közepes vállalatok tudják felmutatni a magyar tőzsdén, nyilván nem véletlenül, hisz a legnagyobb mozgásokat, kilengéseket pont ezekben a részvényekben láthattuk az elmúlt években. Az alábbi elemző videóban a Portfolio Trader tőzsdei stratégája mutatja be, hogy mely részvényekben lehet fantázia, illetve mire érdemes figyelni.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR