|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
BIF ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
BIF kötéslista
Idő Ár Darab Érték
BIF statisztikák, mutatók
nyitó: 303
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
BIF adatlap
Teljes név:Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési nyilvánosan működő Rt.
Rövid név:Budapesti Ingatlan Nyrt.
Szektor:Ingatlan
Elérhetőség:1033 Budapest, Polgár utca 8-10.
Telefonszám:+36-1-457-3860
Fax:+36-1-367-2800
Web:www.bif.hu
Befektetői kapcsolattartó:dr. Sóvári Botond
Befektetői kapcsolattartó mail:sovari.botond@bif.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-457-3860
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-367-2800
Könyvvizsgáló:INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Freiszberger Zsuzsanna)
Tevékenység:A Budapesti Ingatlan Nyrt. jogelődje, a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Kft. 1994. január 1-jén kezdte meg működését. Az alapító 1994 és 1995 folyamán több lépésben összesen 13 ingatlant apportált a társaságba, majd ezt követően döntött a cég részvénytársasággá történő átalakításáról, melyre 1995. január 31-vel került sor. A társaság ingatlanportfoliójába jelenleg 13 épület, illetve Budapesten a III. kerületben számos építési telek tartozik. Az épületek többsége Budapesten található, jelentős részük a belvárosban, illetve a tágabb értelemben vett iroda negyedekben. A kedvező adottságokkal rendelkező ingatlanok hasznosításukat tekintve főként irodaházak, de található közöttük parkolóház és kastélyszálló is. A Budapesti Ingatlan Nyrt. 2018.12.31-től a 2011. évi CII. törvény alapján szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) nyilvántartásba vett társaság, mely a külföldi jogrendszerekből ismert REIT-ek magyarországi megfelelője.
Részvénytulajdonosok:

PIÓ-21 Kft. (amelyből 4,49% közvetett részesedés a Kft. leányvállalatán, a BFIN Asset Management AG-n keresztül) (64,4%, 184 847 220 részvény)

Saját részvény (10,5%, 30 140 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Megjegyzés: A szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. Törvény 3. § (3) pontja szerint számított közkézhányad, azaz a közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes jegyzett tőke össznévértékének több, mint 5%-a a közvetett vagy közvetlen tulajdonában van. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:BERECZ Kristóf (Vezérigazgató)
HRABOVSZKI Róbert (gazdasági vezérigazgató-helyettes)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:10 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):287 024 440
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1998-02-01
Első kereskedési nap:1998-02-01
BIF hírek

Fűtésbajnok lehet a távhő Budapesten

A Főtáv legújabb beruházásai nyomán sokkal tisztább lehet a levegő Budapesten. Egyre több irodaház és középület tér át erre, mert gazdaságilag megéri és segít enyhíteni a klímaváltozás negatív hatásait - mondta a cég vezetője a Portfolio konferenciáján.

20 milliárd forintos kötvénykibocsátás jöhet a BIF-nél

Az idén útjára indult MNB kötvényvásárlási program keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol a hazai székhelyű társaságok által kibocsátott, legalább B+ minősítésű vállalati kötvényeket, amihez a cégeknek át kell esniük egy hitelminősítésen. A Scope Ratings az elmúlt hónapok folyamán több hazai cég minősítését is elvégezte, most a BIF is megfelelő minősítést kapott, a cég 20 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényeket.

Generálkivitelezői szerződést kötött a BIF

A BIF bejelentette, hogy generálkivitelezői szerződést írt alá a D.V.M. Construction Fővállalkozó Kft.-vel, a BIF tulajdonában álló várnegyedi ingatlan átalakítási, kivitelezési, szerelési munkáinak elvégzése tárgyában.

Csaknem 7 milliárdos kölcsönt vett fel a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. közölte, hogy 20 milliárd forintos hitelkerete alapján ma csaknem 6,8 milliárd forintnyi kölcsönt vett fel az MFB-től.

Peres eljárást kezdeményezett a BIF leányvállalata

  A BIF 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Harsánylejtő Kft. a Renesco Építő Kft. és pertársaival szemben a Fővárosi Törvényszék előtt peres eljárást kezdeményezett.  

Megkeverheti a bérleti piacot a forint mélyrepülése

Az országhatárokon átívelő üzletkötéseknek az egyik legalapvetőbb rizikófaktora az árfolyamkockázat, ami az ingatlanpiacot és ezen belül a bérleti szerződéseket sem kíméli. Legyen szó egy irodaházról vagy logisztikai központról, a tulajdonosok többnyire euróban törlesztik a pénzügyi intézménytől kapott hitelt. Megszokott és logikus lépés, hogy a tulajdonukban álló ingatlan bérleti szerződését is euróban fixálják, így egyedül a bérlő viseli a forint gyengülésének hatásait. De lássuk mennyit jelent ez eggy közepes irodánál és mi lehet rá a megoldás?

Új bérlő költözik a Flórián Udvarba

Új irodára talált a Brown-Forman, a bérlő az év végén költözik a Flórián Udvarba. A tranzakció létrejöttében a JLL segítette a bérlőt.

8 milliárd forintnyi beruházási hitelt végtörlesztett a BIF

A BIF pénteken jelentette be, hogy a vállalatnak a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél fennálló, 2017. november 24-én létrejött kölcsönszerződés szerinti 8 milliárd forint összegű beruházási hiteltartozása végtörlesztésére 2019. szeptember 13-i értéknappal sor került.

Csökkentette a BIF célárát az MKB

A BIF pénteken publikálta első féléves számait, amit az MKB mai elemzésében értékelt, az MKB a gyorsjelentés után frissítette a modelljét, majd a BIF célárát 299 forintról 293 forintra vágta vissza.

Kölcsönt vett fel a BIF

A BIF tegnap bejelentette, hogy a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-nél fennálló kölcsönszerződés szerinti 8 milliárd forintos összegű beruházási hiteltartozása végtörlesztése céljából az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 7 579 600 000 forint összegű 10 éves futamidejű évi 1,82 százalékos fix kamatozású forint kölcsönt nyújt a társaság részére.

Erős első féléven van túl a BIF

A BIF a hét utolsó napján tette közzé legfrissebb számait, a társaság árbevétele hatalmasat nőtt az első félévben, a működési eredmény és az adózott eredmény is kétszámjegyű ütemben bővült, mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a társaság adósságállománya is nagyot emelkedett. A BIF-nél a második félévben is folytatódnak az ingatlanfejlesztések, míg a társaság keresi majd a stratégiájába illeszkedő akvizíciós lehetőségeket.

Grandiózus ingatlaneladásra készül a Magyar Posta - Ki lehet a vásárló?

Eladásra kínálja Üllői úti épületegyüttesét a Magyar Posta - írja a Világgazdaság. Az Üllői út 114-116. szám alatt található hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka van az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. birtokolja. Mint azt Berecz Kristóf, a BIF vezérigazgatója a Világgazdasággal közölte, egyelőre nincs döntés arról, hogy a társaság élni kíván-e elővásárlási jogával, erről az igazgatótanács illetékes határozni.

Részvényfelaprózás jön a BIF-nél

A BIF áprilisi közgyűlésén a társaság többek között részvényfelaprózásról is határozott, amit a közgyűlés döntése után a cégbíróság is jóváhagyott. A BIF 28 702 444 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényét 287 024 440 darab, egyenként 10 forint névértékű törzsrészvénnyé alakítja át, a társaság 100 forint névértékű törzsrészvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén utoljára 2019. június 7-én lehet kereskedni.

Nagy fejlesztésekre készül a BIF a következő három évben

Ma tartotta éves rendes közgyűlését a BIF. Az esemény most különösen izgalmas volt a befektetők számára, hiszen a napirendben a szokásos pontokon kívül többek között részvényfelosztás, részvényvisszavásárlás és tőkeemelés is szerepelt, valamint a Ungár Anna, az igazgatóság elnöke beszélt a következő három év fejlesztési terveiről.

Történelmi csúcson a magyar tőzsde - Miért? És meddig emelkedhet még?

Száguld a magyar részvénypiac, történelmi csúcsra emelkedett az elmúlt napokban a vezető hazai részvényindex, a BUX. A magyar tőzsdét egyértelműen az OTP húzza, de több kispapír is becsatlakozott a raliba. A trend felfelé van, de több indikátor szerint egyre inkább túlvett a magyar részvénypiac, egyre közelebb a korrekció.

Részvényfelosztás jöhet a BIF-nél

Idén április 29-én közgyűlést tart a BIF. Az esemény most különösen izgalmas lesz, hiszen a napirendi pontok között a szokásos pontokon kívül többek között részvényfelosztás, részvényvisszavásárlás és tőkeemelés is szerepel.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR