CIGPANNONIA árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
CIGPANNONIA ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
CIGPANNONIA kötéslista
Idő Ár Darab Érték
CIGPANNONIA statisztikák, mutatók
nyitó: 198.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
CIGPANNONIA adatlap
Teljes név:CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Rövid név:CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Szektor:Biztosítás
Elérhetőség:1033 Budapest, Flórián tér 1.
Telefonszám:+36 1-244-5858
Fax:+36 1-577-2021
Web:www.cig.eu
Befektetői kapcsolattartó:Dr. Al Saidi Leila
Befektetői kapcsolattartó mail:investor.relations@cig.eu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-70-372-5138
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Virágh Gabriella)
Tevékenység:A Társaságot 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven, amely működését 2008-ban kezdte meg, majd részvényeinek tőzsdére történő bevezetését követően - 2010 őszétől - CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven folytatja magyarországi tevékenységét. A Társaság termékei és szolgáltatásai az ügyfelek különböző élethelyzetéből fakadó igényeire kínálnak megoldásokat, és a felelősen gondolkodó munkaadók számára is lehetőséget nyújtanak a munkavállalóikról való gondoskodásra. Vezető terméke a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosítás, és a nyugdíjbiztosítás, de emellett "hagyományos" életbiztosítást, kegyeleti, kockázati és vegyes életbiztosítást, továbbá egészségbiztosítást is kínál ügyfeleinek. Vagyonbiztosítással foglalkozó leányvállalata több európai országban is jelen van határon átnyúló szolgáltatásai révén, amely üzleti stratégiájának megfelelően olyan réspiacokra koncentrál, ahol az ügyfeleknek versenyképes termékeket tud fejleszteni, és azokat megfelelő hatékonysággal tudja értékesíteni.
Részvénytulajdonosok:

Opus Global Nyrt. (24,85%, 23 466 020 részvény)

VINTON Vagyonkezelő Kft. (13,08%, 12 359 462 részvény)

Dr. MÓRICZ Gábor (5,29%, 5 000 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. KIRÁLY Mária (elnök)
BARTA Miklós
Dr. KÁDÁR Gabriella
HORVÁTH Gergely Domonkos
Dr. BOGDÁNFFY Péter
Dr. FEDÁK István János
Vállalatvezetés:Dr. KÁDÁR Gabriella (vezérigazgató); BARTA Miklós (általános vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. BAYER József (elnök); FEKETE Imréné Gazdag Katalin; PAPP István
Dr. CZAKÓ Erzsébet
BOROS István
VEISZ Ákos
TIMA János
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:33 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):94 428 260
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2010-11-08
Első kereskedési nap:2010-11-08
CIGPANNONIA hírek

Második napja tart az Opus szárnyalása

Tovább emelkedik a mai kereskedésben az Opus árfolyama, de az elmúlt hónapok masszív esése után még így is az értéke harmadát elvesztette idén a papír. Ma ismét az ismét az Opus a legnagyobb forgalmú részvény a magyar tőzsdén, de ezúttal vannak hírek is.

Elromlott a hangulat a tőzsdéken

Csütörtökön is a kereskedési háborúval kapcsolatos fejlemények borzolták a kedélyeket a világ tőzsdéin, a legfrissebb kiszivárgó hírek szerint előfordulhat, hogy idén már nem lesz megállapodás az Egyesült Államok és Kína között. Az európai indexek estek és a BUX is lefelé vette az irányt.

Az önkéntes nyugdíjpénztár a legnépszerűbb, de meredeken jönnek fel a nyugdíjbiztosítások

A hazai lakosság fele egyáltalán nem rendelkezik nyugdíjmegtakarítással, a fiatalabbak körében pedig még rosszabb ez az arány – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kutatásából. Némi optimizmusra ad okot ellenben, hogy már minden nyolcadik felnőttkorú havi 10 000 forintot meghaladó összeget tesz félre, és minden tizediknek van nyugdíjbiztosítása. A kutatás eredményei megerősítik az MNB adatait, hogy ugyan az önkéntes nyugdíjpénztárakban van a legtöbb megtakarítónak pénze, a 2014 óta adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások is egyre népszerűbbek.

Concorde: látni kellene, mennyit bukik végül a CIG Pannónia

Az egyszeri veszteségek beárnyékolták az erős alapvető eredményeket – értékelte a CIG Pannónia tegnap reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentését a Concorde részvényelemzője. Új ajánlást és célárfolyamot nem adott ki a biztosító részvényeire, ehhez látnia kellene az olasz veszteségek végső, megközelítőleges összegét.

Jól menne a CIG Pannóniának, ha nem lenne az olasz kaland

A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a CIG Pannónia „olasz kalandja” miatt – derül ki a ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. Kérdés, az olaszországi eset következményei miként ütnek még vissza a biztosítóra a következő negyedévekben.

Egyre többen szavaznak a magánegészségügyre és az egészségbiztosításokra Magyarországon

Egyre többen fordulnak magán-egészségügyi szolgáltatóhoz Magyarországon, piaci becslések szerint legalább mintegy 300 milliárdot költünk el náluk évente, ebből több mint 200 milliárdot legálisan. A magán-egészségbiztosítások szerepe ezen belül ma még szerény (tavaly lépte át a biztosítói kifizetés a 10 milliárd forintot), de 10-ből 1 magyar ma már így is egyértelműen a magánszolgáltatókat preferálja. Érdekes képet mutat a piacról a CIG Pannónia felmérése és a MABISZ statisztikája.

Ezért a részvényért rajonganak most a hazai alapkezelők

Október második felében nagyot emelkedett a magyar tőzsde, majd ezt követően a hazai részvényindex új történelmi csúcsára emelkedett, a Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felmérésből kiderült, hogy a profi befektetők rövid távon csupán mérsékelt elmozdulásra számítanak a magyar tőzsdén. Az általunk megkérdezett alapkezelők ebben a hónapban Ricther részvényeiért rajongtak a leginkább, míg a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Graphisoft Park és a Waberer’s papírjait emelték ki kedvelt részvényként legnagyobb számban a felmérésünkben résztvevő alapkezelők.

MNB: rendezni kell a CIG biztosítójának a tőkehelyzetét

Olaszországi káreseményei miatt a törvényben meghatározott szint alá csökkenhet a CIG EMABIT szavatolótőkéje, ezért az MNB helyreállítási terv elkészítésére kötelezte a vállalatot. Az anyabiztosító közölte: megkezdték a helyreállítási terv készítését.

Új történelmi csúcson zárt az OTP

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek a szerdai kereskedés második felében, míg a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel zárta a hét harmadik napját. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír új történelmi csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Nagyot emelkedett a Richter

Az irányadó európai részvényindexek minimális elmozdulás mellett felfelé kapaszkodtak kedden délután, a hazai részvényindex emelkedéssel zárta a hét második napját, míg a blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Kritikus szinten a CIG biztosítójának a tőkéje

A szabályozói minimum közelébe, 102%-ra csökkent a CIG Pannónia vagyon- és felelősségbiztosító leánycégének, a CIG EMABIT-nak a szavatoló tőke megfelelése, így vélhetően hamarosan csoporton belüli tőkeemelésre fog sor kerülni a társaságnál.

Felpattant a Mol, nagyot emelkedett a Richter

Az irányadó európai tőzsdék lejjebb kerültek a keddi kereskedés második felében, míg a hazai részvényindex nagy emelkedéssel zárta a hét második napját, a hazai blue chipek közül a Mol és a Richter teljesített a legjobban.

Mi folyik ma a tőzsdéken?!

Az európai tőzsdék többsége mérsékelt pluszok mellett felfelé kapaszkodik csütörtök délután, mindez azonban csalóka, mivel az egyedi részvényeknél igen jelentős, 15-20 százalékos elmozdulásokat is láthattunk ma. A CIG Pannónia, a Nokia és a Twitter hatalmas esései mellett a Norwegian Air papírjai óriásit emelkedtek, míg várhatóan a Tesla részvényei is szárnyalhatnak ma.

Az Opusnak is fáj a CIG zuhanása

Zuhan a CIG Pannónia árfolyama a mai kereskedésben, ami nem jó hír a cégben jelentős részesedéssel rendelkező tulajdonosoknak, például az Opusnak sem. A cég a Konzumtól „örökölte” meg a CIG Pannónia közel 25 százalékos részesedését, ami a Konzum és az Opus július eleji egyesülése óta közel 4 milliárd forintot veszített értékéből. Az Opus számára a biztosítás nem egy stratégiai üzletág, "likvid befektetésként" gondol a CIG Pannóniára, és a CIG közleményét követően jelezte, hogy nem fog tőkét tenni a CIG-be.

Nem tesz tőkét a CIG-be az Opus

Fontos bejelentést tett ma a CIG Pannónia, ezt követően a CIG legnagyobb tulajdonosa, az Opus közleményt tett közzé, amelyből kiderült, hogy az Opus nem kíván tőkét emelni a cégben vagy más egyéb pénzügyi segítséggel (tőkejuttatással) élni a CIG-nél.

Csalók áldozata lett a CIG, óriásira nőhet a veszteség

Azonnali hatállyal megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését a CIG Pannónia biztosítójának a Magyar Nemzeti Bank. A lépés oka, hogy a  CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységén olyan károkat szenvedett el, ami tőkeemelést tesz szükségessé. Mint kiderült, egy afrikai viszontbiztosító nevében hamis viszontbiztosításokat kötöttek az EMABIT-tal, és októberben egy több mint 3 milliárd forintos kezesi biztosításra vonatkozó lehívás is érkezett a társasághoz. Az ügy hosszú és bonyolult jogvitába torkollhat.

Nagy bejelentés jön a CIG Pannóniától, felfüggesztették a kereskedést

A CIG Pannónia tegnap arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy a mai napon olyan tájékoztatást kíván közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja, erre tekintettel kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

Megveszi az Opus a Titászt – Gyorsértékelés

Több, a hazai energetika átalakulása szempontjából fontos bejelentést tettek ma, többek között azt is, hogy az Opus megvásárolja az E-Ontól a Titászt. Gyorsértékelünk.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR