EMASZ árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
EMASZ ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
EMASZ kötéslista
Idő Ár Darab Érték
EMASZ statisztikák, mutatók
nyitó: 30400
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
EMASZ adatlap
Teljes név:Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:ÉMÁSZ Nyrt.
Szektor:Villamosenergia-szolgáltatás
Elérhetőség:3525 Miskolc, Dózsa György út. 13.
Telefonszám:+36-46-535-000
Fax:+36-46-347-265
Web:www.emasz.hu
Befektetői kapcsolattartó:Milosovics Gábor
Befektetői kapcsolattartó mail:gabor.milosovics@elmu.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-238-2027
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-238-2949
Könyvvizsgáló:PriceWaterhouseCoopers Kft. (Könyvvizsgálatért felelős személy: Mészáros Balázs)
Tevékenység:A Magyar Villamos Művek (MVM) részeként működő jogelőd vállalat 1991-ben ÉMÁSZ Rt néven alakult át részvénytársasággá. A privatizációt követően jelentek meg a társaság tulajdonosai között az RWE Plus és az Energie Baden Württemberg AG cégek. A cég Magyarország északkeleti régiójának villamos energiával történő ellátását biztosítja. Az ÉMÁSZ szinte minden területén szorosan együttműködik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó - szintén RWE érdekeltségbe tartozó partnervállalatával, az ELMÜ-vel, mellyel közösen hozta létre a Magyar Áramszolgáltató Kft-. Ennek célja a fogyasztók megnyerése a liberalizált villamosenergia-piacon és az ELMŰ/ÉMÁSZ csoport piaci részesedésének megtartása illetve növelése.
Részvénytulajdonosok:

INNOGY INTERNATIONAL PARTICIPATIONS NV. (54,26%, 1 655 299 részvény)

E.ON Hungária Zrt. (26,83%, 818 364 részvény)

Magyar Villamos Művek Zrt. (13,11%, 399 923 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:dr. Marie-Theres THIELL (elnök)
KONCZ László
HORVÁTH Krisztina
Franz J. RETZER
Felügyelőbizottság:Karl KRAUS(elnök)
Dr. DOBÁK Miklós
SZABÓNÉ PETROVICS Gabriella
MARCI Zoltán
Dr. SZÖRÉNYI Gábor
JUHÁSZ Gyuláné
DÉNES József
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:10 000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):3 050 421
Tőzsdei kategória:Standard
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1998-12-15
Első kereskedési nap:1998-12-15
EMASZ hírek

Elmű, Émász: fontos tájékoztatást tettek közzé a cégek az E.ON Hungária nyilvános vételi ajánlatáról

Az Elmű és az Émász igazgatóságai az E.ON által tett nyilvános vételi ajánlat elfogadását javasolta, a független pénzügyi tanácsadó szerint az E.ON Hungáriának az Elmű és az Émász részvényesei számára felajánlott részvényenkénti ellenérték az ajánlattéttel időpontjában pénzügyi szempontból méltányos, azonban az Elmű és az Émász üzemi tanácsai szerint az ajánlat számos pontjában olyan intézkedési elképzeléseket tartalmaz, amelyek a munkahelyek leépítését deklarálják, vagy sugallják közép és hosszú távon.

Fontos bejelentéseket tett az Elmű és az Émász is

Az Elmű ma bejelentette, hogy az E.ON Hungária megszerezte a cég által kibocsátott részvények 27,25 százalékát, továbbá azt is, hogy az E.ON Hungária benyújtotta a társaság valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, ami 34 585 forint részvényenként. Az Émász tájékoztatása szerint E.ON Hungária megszerezte a cég által kibocsátott részvények 26,83 százalékát és azt is, hogy az E.ON Hungária benyújtotta a társaság valamennyi részvényese számára tett, nyilvános vételi ajánlatát, ami 31 701 forint részvényenként.

Bejelentés várható: felfüggesztették az Elműt és az Émászt

A csütörtöki tőzsdezárást követően jelent meg a BÉT vezéruigazgatójának határozata a két részvény kereskedésének felfüggesztéséről, október 4. reggeltől. Ahogyan azt korábban valószínűsítettük: nyilvános vételi ajánlat jöhet.

Elszállt az Elmű és az Émász, jöhet a felvásárlási ajánlat

Ma hajnalban az Elmű és Émász rendkívüli tájékoztatást tett közzé a BÉT honlapján az E.ON-nak az Elműben és Émászban történő befolyásszerzéséről. 15 napon belül jöhet a nyilvános vételi ajánlat, azonban az árfolyamok már most magasabban vannak, mint a tőkepiaci törvény által kötelező ármeghatározó elemek.

Leválasztja magyarországi kiskereskedelmi villamosenergia-üzletágát az E.ON

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az E.ON felvásárolja az Innogy elosztási és fogyasztói megoldásokat kínáló üzletágát, valamint egyes villamosenergia-termelési eszközeit. A versenyjogi aggályok eloszlatása érdekében az E.ON többek között azt vállalta, hogy a szabályozatlan magyarországi piaci szegmensben leválasztja kiskereskedelmi villamosenergia-üzletágát, ide értve az összes eszközt és az összes alkalmazottat.

Nagyot kaszál az állam a tőzsdei cégeken

A magyar állam több cégben rendelkezik tulajdonrésszel, a társaságok egy része az eredménye után osztalékot is fizet, amit az állam a költségvetés tervezésekor előzetesen figyelembe is vesz. Számításaink szerint csak a hazai tőzsdei cégektől kapott osztalékokból magasabb bevétele származik az államnak, mint amivel előzetesen a költségvetés tervezésekor a részben állami tulajdonú vállalatok osztalékbevételeiből számítottak, és ehhez jön még hozzá olyan nagybefizetők osztaléka, mint a Szerencsejáték Zrt. és az MVM.

Elmű, Émász: itt vannak az osztalékjavaslatok!

Az Elműnél 1600, az Émásznál pedig 1400 forintos osztalékra tesz javaslatot az igazgatóság - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett közgyűlési előterjesztésekből.

Elfogadták az Elmű és az Émász osztalékjavaslatát

Az Elmű részvényesei jóváhagyták az igazgatóság részvényenként 1500 forintos, az Émász részvényesei pedig az igazgatóság részvényenként 1400 forintos osztalékjavaslatát a hétfőn megtartott közgyűléseken - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az osztalékfizetés kezdő napja mindkét társaság esetében május 10.

Itt az Elmű és az Émász osztalékjavaslata

Április 24-én tartja éves rendes közgyűlését az Elmű és az Émász. A közgyűlési előterjesztésekből kiderül, hogy az Émász igazgatósága részvényenként 1400 forintos, az Elmű pedig 1500 forintos osztalékot javasol.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR