EUR/USD árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
EUR/USD statisztikák, mutatók
nyitó: 1.1106
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
EUR/USD hírek

Megugorja a forint a 330-at? Nagyon rákapcsolt a magyar deviza

Az utóbbi napokban látványos erősödésbe kapcsolt a forint az euróval szemben, így 330 közelébe esett vissza a jegyzés. Egyelőre ezt a kulcsfontosságú határt nem tudta átugrani a forint, de a következő napokban még próbálkozhat vele.

Egyhónapos csúcsra ért és így nekiment a falnak a forint

Csütörtökön is folytatódott a forint erősödése és délután már a 330,5-ös szintig jutott az euróval szemben, azaz egyhavi csúcsra ért és komolyan tesztelni kezdte a sokhónapos emelkedő trendvonalat, illetve a 100 napos mozgóátlagot, mint lényeges technikai akadályokat.

Nekiment a falnak és lepattant róla a forint

A pénteki és hétfői meglódulást szerdán délelőtt újabb forinterősödési hullám követte, így az euróval szemben átmenetileg 331 alatt is járt az árfolyam, ahol fontos akadály tornyosult. Erről első körben vissza is pattant a gyengülés irányába a forint. Közben a magyar részvénypiacba is belevettek, így a mai forinterősödés akár valamilyen magyarspecifikus fejlemény is lehet. Ebben persze a vártnál jobb európai szolgáltatói bmi-adatok, a Brexit-kockázatok enyhülése, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás körüli piaci bizakodás is szerepet játszhat. Ma és pénteken elsősorban az Egyesült Államokból jönnek még fontos konjunktúra-adatok, ezek pedig a forintot is újra megmozgathatják a piaci hangulat változtatásán keresztül.

Kapaszkodik tovább a forint, célba vette a 330-at

A pénteki és hétfői látványos forinterősödés oda vezetett, hogy az euróval szemben már csak kettő, a dollárral szemben pedig négy egységre jár az árfolyam a féléves emelkedő trendvonaltól. Ha ezeken is át tudna menni a forint az erősödés irányába, akkor további akár jelentős erősödés is jöhet.

Kapaszkodik a forint a mélypont után

A múlt heti történelmi mélypont után fellélegezhetett a forint, de így is 335 közelében kezdi a hetet. Hétfőn délelőtt kissé eltávolodott a történelmi mélypontjától.

Már jó hangulatban is mélypontra esik a forint – Mi állítja meg a magyar devizát?

Miközben a nemzetközi hangulat alapvetően pozitív, a részvénypiacok csúcsot csúcsra halmoznak, mindenki a kereskedelmi háború első megállapodásának aláírását várja, a forint új mélypontra esett az euróval szemben kedd reggel. Vagyis már nem elsősorban a nemzetközi hírek mozgatják az árfolyamot, sokkal fontosabbá vált az MNB várható kamatpolitikája, a jegybank pedig a jelek szerint sziklaszilárdan hisz a laza monetáris politikában.

Tovább gyengült a forint, közel a 336 forintos euró

Pénteken 335 felett is járt a forint az euróval szemben, majd ismét onnan kezdett visszakapaszkodni, így megint csak megközelíteni tudta szeptemberben látott mélypontját. Hétfő reggel már 334 közelében indul a magyar deviza napja, napközben azonban újra esett a hazai deviza.

Mélypont előtt fordult és meglódult a forint

A hét első felében látott hirtelen erősödés után szerdán és csütörtökön ismét a gyengülés felé mozdult a forint, és péntek reggel átmenetileg 335,5-ig bukott a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, így nagyon közel került a történelmi mélypontjához. Aztán éles fordulat következett be és délre már 334 körülig süllyedt az árfolyam. Közben az euró-dollár hetek óta szűk sávban mozog, és a ma délelőtti gyenge eurózóna bmi-adatok mellett sem tudta megközelíteni az árfolyam az 1,10-es lélektani szintet.

Fokozták a nyomást a forinton, de ez csak a kezdet – Jön a 350-es euró?

Az utóbbi hetekben megint inkább a forint ellen fogadtak a külföldi piaci szereplők, részben ennek köszönhetően gyengült újra történelmi mélypontja közelébe a magyar deviza. Innen kedden egy kis korrekciót láttunk, de egyre több elemző gondolja úgy, hogy a forint hosszabb távú gyengülő trendje folytatódhat, 2020-ban akár 350 közelébe is emelkedhet az euró jegyzése.

Nagyon belehúzott hirtelen a forint – Megmenekültünk a mélypont elől?

A keddi kamatdöntés után hirtelen erősödni kezdett a forint, bár a jegybank a vártnak megfelelően nem változtatott a kondíciókon. A jelek szerint csak kellett valamilyen kiváltó ok a befektetőknek, hogy korrigáljon az árfolyam az utóbbi hetek forintgyengülése után. Ezzel persze még mindig alig sikerült eltávolodni a korábbi forintmélyponttól, és meglepő lenne, ha tartós lenne a jó hangulat a magyar deviza piacán.

Még mindig 335 alatt toporog a forint – Nekifut az új mélypontnak?

Az utóbbi hetekben látott alulteljesítés után kicsit nyugvópontra jutott a forint árfolyama, 335 alatt megállt az esés, vagyis nem értük el a szeptemberben látott történelmi rekordárfolyamot. A jövő héten talán az MNB kamatdöntése adhat további impulzust, bár nem várunk lépést a jegybanktól.

Belevettek a forintba az erős GDP-adat után

Miután kiderült, hogy elkerülte a technikai értelemben vett recessziót a harmadik negyedévben a német gazdaság, nagyon erős magyar GDP-adatot közölt ma reggel a KSH és ennek hírére hirtelen erősödéssel reagált a forint is. Ezzel együtt is még mindig közel jár az árfolyam az euró ellenében a történelmi mélyponthoz.

335-ig lökte a forintot Trump harcias beszéde

Szerda reggelre 335 közelébe gyengült a forint az euróval szemben miután Donald Trump amerikai elnök tegnap este ismét kemény hangnemet ütött meg a kereskedelmi háborús retorikában, Kínát és az Európai Uniót is ostorozta. Ez ismét előhozta a befektetők félelmeit, ami akár rekordgyenge forintárfolyamot is hozhat.

Veszélyes szint felé indult a forint – Vissza tud még fordulni?

Az utóbbi hetekben a gyengülés felé mozdult a forint, egyértelműen alulteljesítő volt a magyar deviza, így közel került korábbi történelmi mélypontjához. Kedd reggelre kicsit enyhült a nyomás a forinton, de így is 334 körül kezdi a napot az euróval szemben, egy százalékon belül van a szeptemberi csúcs.

Tovább gyengül a forint - Lépésről lépésre közelít az új mélypont

A múlt hét egyértelmű vesztese a forint volt, a magyar deviza komoly alulteljesítés mellett ismét történelmi mélypontját közelíti az euróval szemben. Ha így folytatja, akkor pedig ez nincs is olyan messze, már egy százalékon belül van a szeptemberben látott csúcs.

Egyhavi mélyponton a forint

Nem okozott érdemi árfolyam reakciót a forintnál a két ma reggeli magyar KSH-adat, így kora délelőtt háromhetes mélypontja körül billegett az euróval és a dollárral szembeni árfolyma. Ezt követően tovább gyengült a hazai fizetőeszköz.

Tovább esik a forint, 333-nál az euró

Hétfő óta újra esik a forint és ebben a mai nap sem kivétel, így az euróval szemben már a 333-as szintet közelítik a jegyzések a bankközi piacon, míg egy dollárért már újra több mint 300 forintot kérnek. Látványosan lepattant tehát a forint arról a technikai akadályról, amelybe múlt héten beleütközött és amely már előrevetítette a forint újbóli esését. Ráadásul az elmúlt napokban feltűnően alulteljesítő volt a forint, a jelek szerint megint a rekordalacsony reálkamatunk aggasztja a befektetőket.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR