Font árfolyam (GBP/HUF)

|
Font statisztikák, mutatók
nyitó: 383.51
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Font hírek

Erősödhet a font a Brexit után, ha lesz megállapodás

A font erősödne, ha Nagy Britanniának sikerülne megállapodnia az Európai Unióval – írja a Reuters piaci közvéleménykutatása. Amennyiben a megállapodás elmaradna, akkor a font értékében további gyengülés várható.

Duplázódott a Revolut vesztesége

33 millió fontra duplázódott a Revolut 2018-as vesztesége – derült ki a fintechcég legfrissebb számaiból. A pénzt elsősorban a nemzetközi terjeszkedésre fordított összegek vitték el.

Egy szűk csoportnál landolnak a Facebook szuperpénzéből kiömlő milliárdok

A Facebook nagyon trükkösen kitalálta, hogy milyen kriptopénzzel hódítsa meg a világot. Úgy alakította ki ugyanis a Librát, hogy az egy elapadhatatlan, kockázatmentes pénzcsapként szolgáljon az idők végezetéig. Konzervatív becslésünk szerint minimum dollártízmilliárdok folyhatnak majd be a Libra-tartalék tulajdonosai zsebébe azáltal, hogy a Facebook pénze nem fizet kamatot a tulajdonosainak, míg a felhasználók által befizetett tartalékon még óvatos portfóliókezelés mellett is több százalékos hozam jöhet létre. Ha a globális pénzmennyiségnek akár csak a töredéke kerül át Librába, akkor is iszonyú nagy nyereségről van szó, amin érdemes elgondolkozni. Ezt tesszük most mi is ebben a cikkben.

Az autóipar kongatja a vészharangot: összeomlást hoz a megállapodás nélküli Brexit

A megállapodás nélküli Brexit, amelynek egyre nagyobb az esélye, valóságos katasztrófát jelentene az európai autóipar számára. Nem véletlen, hogy az iparági szereplők egy hónappal a britek tervezett kilépése előtt, ismét elkezdték kongatni a vészharangot. Az európai autóipar 23 vezető szövetsége és szervezete közösen arra figyelmezteti a döntéshozókat, hogy megállapodás nélkül sokmilliárd eurós veszteséget okoznak majd a szektornak és rengeteg munkahelyet sodornak veszélybe.

Vége a Thomas Cooknak, örülhetnek a versenytársak

A világ legrégebbi utazási irodája azonnali hatállyal beszünteti működését, a brit Thomas Cook azután ment csődbe, hogy a vállalat menedzsmentje, tulajdonosai és hitelezői közötti rendkívül hosszúra nyúlt hétvégi egyeztetések végül nem vezettek eredményére. A társaság tőzsdén jegyzett versenytársai és az európai diszkont légitársaságok árfolyama is nagyot emelkedett a bejelentés után.

Csődbe ment a Thomas Cook, a magyar utasokat ez nem érinti

Múlt hét vasárnap még egy utolsó, maratoni tárgyalást folytattak a Thomas Cook vezetői, tulajdonosai a hitelezőkkel, megegyezni azonban nem sikerült, így a vállalat csődbe ment, tevékenységét azonnali hatállyal beszüntette.

Majdnem annyiért tud eladósodni egy futballklub, mint az amerikai állam

Részben az alacsony nemzetközi hozamkörnyezetet kihasználva refinanszírozta áprilisban átadott stadionjára felvett bankhitelét a Tottenham Hotspur. A dolog érdekessége, hogy a kötvények hozama alig volt magasabb, mint a hasonló futamidejű amerikai állampapírok másodpiaci hozama, vagyis a BL-döntős klubot kishíján olyan megbízható befektetőnek tekinti a piac, mint a világ legerősebb gazdaságát.

Brexit: bevallotta szűk körben Johnson a kellemetlen igazságot

A Financial Times információi szerint Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta kollégáinak: nem számít arra, hogy az október közepi kulcsfontosságú EU-csúcson összejönne egy teljes, jogilag működőképes új kilépési megállapodás az uniós vezetőkkel. A hírre a font tovább esett a vezető devizákkal szemben, és most már gyengébb, mint amikor tegnap este az Európai Bizottság elnöke bizakodóan nyilatkozott a megállapodás esélyeiről.

Történelmi csúcsközelben ragadt Amerika, kilőtt a font

A megállapodás nélküli október végi Brexit esélye csökkent és közben Kína is hátrébb lépett egy kicsit az Egyesült Államokkal vívott kereskedelmi háborúban, ez a két tényező pedig jelentősen erősítette az angol fontot, illetve történelmi csúcsközelben tartotta a vezető amerikai részvényindexeket a hét utolsó kereskedési napján.

Szép csendben eltűnnek a bankautomaták, megvan, mi lesz helyettük

Az ATM-ek száma folyamatosan csökken Nagy-Britanniában, ahogyan a készpénzes fizetések helyét az elektronikus fizetések veszik át, azonban vidéken emiatt sokan nehezen férnek hozzá a kártyájukkal készpénzhez. Erre jelenthet megoldást a cashback, amire a kereskedőket most a Mastercard egy külön díjjal is ösztönzi.

Nagyot szakítottak a font shortolásával

Lezárta a hároméves fogadást a font ellen a BlueBay Alapkezelő, ami során a font volatilitása és nagy esése miatt az alapkezelő pozitívan zárta az ügyletet - írja a Bloomberg. Az ügylet lezárását indokolja a Brexit határidő közeledte és a lehetséges brit előrehozott választások.

Szakadó font: 7 hónapja most a legolcsóbb itthonról a londoni út

A megállapodás nélküli Brexittel való fenyegetőzés 28 hónapos mélypontra küldte mára a fontot a dollárral és 22 hónaposra az euróval szemben, mindez pedig még a gyengélkedő magyar forinttal szemben is látványos mozgáshoz vezetett: január közepe óta most a leggyengébb a font, így a nyári nyaralási csúcsszezonban ez most éppen jól jön azoknak, akik egyesült királysági kiutazást választanak.

Brexit: szakad a font - ez még csak a kezdet?

Hétfő délutánig 1%-kal esett az angol font a dollárral szemben és devizapiaci szakértők szerint még további határozott esés jöhet technikai tényezők miatt. Az ok "egyszerű": a befektetők egyre inkább kezdenek hinni abban a forgatókönyvben, hogy beváltja fenyegetését az új brit kormány és tényleg kilépnek akár az EU-val kötött megállapodás nélkül is a közösségből október 31-én. Az aggodalmakat fokozza, hogy ehhez a tervhez egy előrehozott választáson akár új felhatalmazást is szerezhet Boris Johnson új kormányfő, hiszen a friss közvélemény-kutatási adatok alapján neki és a kormánypártnak "áll a zászló".

Bedobta a bombát May: második Brexit-népszavazás jöhet

A röviddel ezelőtt véget ért, viharosra sikeredett, kormányülésen azt mondta Theresa May brit kormányfő, hogy szabad kezet adna a konzervatív párti képviselőknek egy második Brexit-népszavazásról szóló parlamenti döntés során - közölte a Bloomberg. A hírügynökségi beszámoló szerint ez a váratlan és radikális javaslat azonnal nagyfokú ellenállást váltott ki a Brexit-párti kormánytagok részéről. Ahhoz, hogy a második népszavaásról szavazhasson az alsóház, el kell fogadniuk May megállapodását. Mindenesetre a font azonnal szárnyalni kezdett a főbb devizákkal szemben és a hard-Brexit talán csökkenő esélye miatt az euró is ugrik a dollárral szemben.

Mégis kihullanak a britek? - Szakad a font

Az utóbbi napok fejleményei és nyilatkozatai alapján megugrott a jövő pénteki megállapodás nélküli brit kizuhanás esélye az EU-ból, és emiatt a font ma intenzíven esik a főbb devizákkal szemben. A Deutsche Bank például az eddigi 10%-ról 20%-ra duplázta ennek a forgatókönyvnek az esélyét, ami minden eddiginél magasabb esélyt jelent a német nagybanknál.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR