FONTOS Európa minket másol, hatalmas áttörést hozhat az azonnali fizetés Magyarországon

Font árfolyam (GBP/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Font statisztikák, mutatók
nyitó: 393.46
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Font árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Font hírek

Csúnyán elbántak a forinttal hétfő este

Gyengült a forint tegnap estére, így hiába reméltük még reggel, hogy talán a 350-es szinthez kúszhatunk közelebb, ma megint 355 feletti euróárfolyamról kell beszélni. Továbbra is elsősorban a nemzetközi hangulat mozgatja a magyar devizát, az amerikai tőzsdék lefordulásával párhuzamosan ütötték meg este.

Nem tartott ki a forint erősödése, megint gyengülni kezdett

Minimális erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést a forint az euróval szemben, de nem múlt el nyomtalanul az utóbbi hetek bizonytalan hangulata, továbbra is 350 felett jár a jegyzés. Vagyis az újabb gyengülő hullám talán megtorpant, de korai lenne jelentős erősödésre számítani.

Ingyenpénzt és részvényeket kezdtek el osztogatni a pénzügyi forradalmárok

A gyorsan növekvő fintechcégek, mint a Revolut, a Transferwise vagy a Robinhood sorra döntenek úgy, hogy még egy lökést adnak növekedés ütemének és kezdik el ingyenpénzzel vagy éppen részvényekkel jutalmazni azokat az ügyfeleket, akik ismerőseiket is betoborozzák a rendszerükbe. Olyan szolgáltató is akad, amely akár 15 ezer forinttal jutalmazza felhasználóit, sőt, olyan is, ahol akár 4 darab, akár 200 dollár értékű értékpapírt adnak azoknak, akik aktívan segítenek a terjeszkedésben. Megnéztük, milyen ajánlói programokat kínálnak a fintechek.

Megjöttek a friss adatok - Itt van a koronavírus eredménye a Tescónál

Erős negyedéves értékesítési adatokat közölt a Tesco, annak köszönhetően, hogy a koronavírus-járvány miatt készleteket halmoztak fel az emberek és átálltak az otthoni étkezésre. A Tesco árfolyama kissé emelkedik ma délelőtt, az adatok publikálását követően, 0,8 százalékos pluszban áll a papír.

Nem lélegezhetünk fel, tovább esik a forint a kamatvágás után

Szerda reggel 350 közelében volt a forint az euróval szemben, vagyis nem igazán sikerült magához térnie az MNB tegnapi váratlan kamatcsökkentése után. Rövidtávon a 350-es lélektani határ lehet az irányadó a jegybank tegnapi jelzései után, egyelőre a befektetők többsége azt találgatja, jöhet-e további lazítás a következő hónapokban a Monetáris Tanácstól.

Óriási államadósság-emelkedést hoz koronavírus-válság

Markánsan emelkedik a fejlett ipari gazdaságok államadósság-rátája a koronavírus-járvány hatásainak enyhítését célzó intézkedések költségei és a gazdasági visszaesés miatt - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban ismertetett tanulmányában. A nemzetközi hitelminősítő közölte: az általa vizsgált 14 fejlett gazdaságban a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság-ráták átlagosan 19 százalékpontos emelkedését várja 2020-ra. A Moody's hangsúlyozza, hogy ez nagyobb mértékű, gyorsabb és szélesebb bázisú adósságnövekedés lenne a 2008-2009-es globális pénzügyi válság idején tapasztaltnál.

Talán csak az MNB mentheti meg a forintot az unalomtól holnap

Hétfő reggel sem látszik komolyabb elmozdulás a forint piacán, a magyar deviza továbbra is 345 körül jár az euróval szemben. Az elmúlt időszakban stabilizálódott, már-már unalmassá vált a magyar deviza árfolyama, most egyelőre az MNB keddi kamatdöntésére várnak a befektetők, bár várhatóan az sem hoz majd komoly áttörést.

Hatvan éve nem volt ilyen, elszállt a brit államadósság

Csaknem hat évtizede először 100 százalék fölé emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósság-ráta, mindenekelőtt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését szolgáló, rendkívüli mértékben megnövekedett állampapír-kibocsátások miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki adatismertetése szerint május végén a nettó államadósság-ráta a GDP-érték 100,9 százaléka volt.

Kicsit gyengült a forint, de a nagy kép nem változott

Csütörtökön megint alulteljesítő volt a forint, még úgy is, hogy estére kicsit visszaerősödött. A magyar deviza árfolyamában a nagyobb kép azonban nem sokat változott, továbbra is a 345-ös árfolyam körül ingadozik. Ahhoz, hogy innen bármelyik irányba kilendüljünk, további hírekre, a hangulat változására lenne szükség.

Megint a forintot büntetik, 346 felett az euró jegyzése

Csütörtök délutánig mintegy fél százalékkal gyengült a forint, amivel megint alulteljesítő a magyar deviza. A jelek szerint a 345 körüli szint erős támasz az euró-forint árfolyamban, ott torpant meg a magyar deviza erősödése.

Kivonul a Tesco Lengyelországból, Magyarországon mi várható?

Kivonul Lengyelországból a Tesco, a kiskereskedelmi lánc több mint 300 üzletét értékesíti. Az elmúlt években rendszeresen felmerült a pletyka, hogy Magyarországot is elhagyja a vállalat, erről azonban nincs szó, a Tesco elkötelezett Magyarország iránt, az itteni operáció jól teljesít, és további fejlesztések várhatók, mondta el a Portfolio-nak Matt Simister, a vállalat közép-európai vezérigazgatója.

345 körül tanakodik a forint, merre tovább

Alig mozdult a forint szerda reggelre az euróval szemben, így továbbra is a 345-ös szint határozza meg a kereskedést, ahogy az utóbbi időszakban. Innen voltak ugyan kisebb-nagyobb kilengések mindkét irányba, de tartósan nem tudott eltávolodni tőle a magyar deviza.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR