Font árfolyam (GBP/HUF)

Mentés a kedvencekhez
|
Font statisztikák, mutatók
nyitó: 407.68
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
Devizakeresztek
Az oldalon a Font árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
Font hírek

Belehúzott a forint a hét végére, kicsit fellélegezhetünk

A héten nagyon közel járt történelmi mélypontjához a magyar deviza az euróval szemben, péntek délutánra viszont rákapcsolt, így a kritikus szinttől kicsit eltávolodva zárhatja a hetet. Ettől még persze a jövő hét ismét kulcsfontosságú lehet, főleg úgy, hogy jön az amerikai elnökválasztás.  

Kicsit visszagyengült, újból mélypont közelében a forint

Délelőtt nagyon közel járt történelmi mélypontjához a forint az euróval szemben, majd a hangulat javulásával kicsit erősödni kezdett. Ugyanakkor az esti órákban már újra 368 környékén jártak a jegyzések.

Nagyon nekilódult a forint, közel az új rekord

Továbbra is 368 felett jár a forint az euróval szemben, ezzel karnyújtásnyira van történelmi mélypontjától a magyar deviza. Közben a nemzetközi piaci hangulat romlik a koronavírus-járvány terjedése és a közelgő amerikai elnökválasztás kockázatai miatt.

A Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeti projekteket

A következő két évben Írország egy bankja, a Bank of Ireland 1 millió euróval támogat művészeket és művészeti projekteket. A pénzt a bank „Begin Together Arts Fund” alapja nyújtja, a Business to Arts szervezettel együttműködve. A „Begin Together” révén a bank által nyújtott közösségi befektetések összértéke ezzel eléri a 3 millió eurót.

Felülteljesítette a várakozásokat a HSBC, ugrik az árfolyam

A héten több nagybank teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, ma a HSBC jelentett: a brit pénzintézet az elemzői várakozásoknál magasabb profitot tudott realizálni, illetve akár már idén is elkezdődhet az osztalékfizetés, amennyiben sikerül meggyőzniük a szabályozókat. A bank részvényei a gyorsjelentés után emelkedtek, jelenleg 6,4 százalék fölötti a plusz.

Mindenki kétségbeesetten figyelmeztet a katasztrófára: romba dől Európa egyik legerősebb országának autógyártása

Az elmúlt napok politikai csatározásai miatt tovább nőtt annak a valószínűsége, hogy az Egyesült Királyság végül megállapodás nélkül zuhan ki az Európai Unióból. Ez természetesen borzasztóan rossz hír az autóipar számára, amelynek szereplői kétségbeesetten igyekeznek még az utolsó pillanatokban is felhívni a politikusok figyelmét arra, mekkora katasztrófát okozhat a megállapodás nélküli Brexit Európa egyik legfontosabb ágazatának, amely már így is rengeteget szenvedett a koronavírus-járvány és az új technológiákra történő átállás miatt.

Ennyi volt a nagy forinterősödés? Újra 365 felett az euró

Nem tartott sokáig a forint ereje a keddi kamatdöntés után, csütörtök reggelre megint a 3655-öt közelítette az euró jegyzése. Vagyis nem távolodtunk el a márciusi 370-es történelmi mélyponttól, továbbra is annak elérése fenyegethet a következő napokban.

60 éves csúcson a brit államadósság

A legfrissebb adatok szerint hat évtizede nem mért szintre emelkedett a brit államadósság-ráta, elsősorban a koronavírus-járvány súlyos reálgazdasági és költségvetési hatásai, és az ezek nyomán meredeken megnövekedett államháztartási hiteligény miatt.

Minimálisan erősödni tudott a forint az MNB döntése után

Ismét gyengüléssel kezd kedd reggel a forint az euróval szemben, így kicsivel 365 felett jár a jegyzés. A befektetők elsősorban az MNB délutáni kamatdöntésére figyeltek, azonban a jegybanki üzenetek sem fordították meg az elmúlt napok gyengülő trendjét.

Gyengén indul a hét a forintnak: 366 fölött az euró

Továbbra is a 365-ös szint körül jár a forint az euróval szemben, vagyis érdemben nem tudott erősödni a magyar deviza. Innen egy lépés lenne a tavasszal látott történelmi mélypont 370-nél. A piac elsősorban az MNB holnapi kamatdöntésére figyelhet, a jegybank üzenetei mozgathatják az árfolyamot.

Három nagy bizonytalanság van a világban, mutatjuk, mibe érdemes most fektetni

Az elmúlt időszakban megnőtt a bizonytalanság a világban, a Toscafund Asset Management nevű brit hedge fund vezető közgazdásza, Savvas Savouri szerint az amerikai elnökválasztás csak egyike a három fő kockázati tényezőnek. A szakember szerint a bizonytalanság másik két forrása az EU és az Egyesült Királyság közti kereskedelmi tárgyalások, valamint az USA és Kína közti devizafeszültségek.

Van még visszaút a forintnak a történelmi mélypont előtt?

Csütörtökön 365 felett is járt a forint az euróval szemben, vagyis megint kézzelfogható közelségbe került a 370-es történelmi mélypont a magyar deviza szempontjából. Egyelőre próbál magára találni a forint, azonban a negatív nemzetközi hangulatot látva nem biztos, hogy lesz elég ereje.

Mélypont körül szédeleg a forint, miután nem emelt kamatot az MNB

Hétfő reggel óta 9 egységet, 2,5%-ot esett a forint az euróval szemben, mert a befektetők a járávny második hullámának erősödése miatt a gazdasági károkat, illetve a lazább monetáris politikát árazzák és ez meg is történt csütörtökön is. Az MNB nem emelte tovább az egyhetes betéti tenderén felkínált kamatot, maradt a ráta 0,75%, noha délelőtt is intenzíven gyengült a forint 365-ig. A nap hátralévő részében aztán egy kis fellélegzést követően újra 365 körülig esett a forint, azaz nagyon közel járunk a 2 héttel ezelőtti 366,5-ös, illetve a tavaszi mindenkori forintmélyponthoz (369,5).

EU-csúcs a Brexitről: nincs még kellő haladás, készülni kell a kizuhanásra is

Saját tárgyalási határidejét sérti meg a brit kormány azzal, hogy a holnap, azaz október 15-én kezdődő EU-csúcs zárónyilatkozata azt fogja rögzíteni: nincs még kellő előrelépés a kereskedelmi tárgyalásokon, ezért folytatni kell azokat, de közben készülni kell arra is, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül zuhan ki december végén az uniós piacból. Azért nincs még minden veszve, mert az EU állítólag arra készül, hogy végső esetben még egy hónapig tárgyal a britekkel, és ha addigra összejön az alku, akkor gyorsan ratifikálni tudja még a megállapodást mindkét fél.

Képtelen szépíteni a forint, esik tovább a tegnapi pofon után is

Ritkán látható gyengülést mutatott kedden a forint az euróval szemben, így a mai napot 362-nél kezdi a magyar deviza. A hangulat továbbra sem tűnik optimistának, esetleg egy kis korrekció jöhet, de a 360 alatti tartományba nehéz lesz visszatérni egyelőre.

Merkel: ebből még lehet no-deal Brexit - Nehezebb, mint gondoltuk az EU-pénzek és a jogállamiság összekötése

Érdekünk a kereskedelmi megállapodás megkötése a britekkel még ebben a rövid hátralévő időben is, de „fel kell készülni arra is, hogy nem lesz megállapodás”, ebben az esetben pedig nem fogjuk magára hagyni Írországot – rögzítette a német soros EU-elnökség tevékenységéről a Régiók Bizottságában rendezett mai vitán Angela Merkel. A német kancellár egy európai néppárti honfitársa sürgetésére - aki a jogállamiság kérdéskörébe a független bíróságokat is belevette - elárulta: a jogállamiság és az uniós támogatások kérdésének összekötése „nem annyira egyszerű, mint ahogy azt gondoltuk”, de bizakodásának adott hangot, hogy valahogy megoldást találnak erre a kérdésre is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR