GSPARK árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
GSPARK ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
GSPARK kötéslista
Idő Ár Darab Érték
GSPARK statisztikák, mutatók
nyitó: 5080
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
GSPARK adatlap
Teljes név:Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság
Rövid név:Graphisoft Park SE
Szektor:Ingatlan
Elérhetőség:1031 Budapest, Záhony u. 7.
Telefonszám:+36-1-815-3400
Fax:+36-1-368-6067
Web:www.graphisoftpark.com
Befektetői kapcsolattartó:Bodócsy Ágnes
Befektetői kapcsolattartó mail:abodocsy@graphisoftpark.com
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-815-3400
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-815-3401
Könyvvizsgáló:BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft.
Tevékenység:A Társaság fő tevékenysége a Budapest III. kerületében, közvetlenül a Duna-parton, az egykori Óbudai Gázgyár helyén létesült Graphisoft Park fejlesztése és hasznosítása. A Graphisoft Park teljes területe 18 hektár, melyből eddig 13 hektáron mintegy 83,000 m2 bérbeadható terület, iroda, labor, egyetemi épület és mintegy 2000 gépkocsit befogadó mélygarázs készült el, ezen belül a volt Gázgyár műemléképületeinek felújításával kialakított Aquincum Campus. Ezeket mintegy 80 magyar és multinacionális, elsősorban informatikai, biotechnológiai kutató fejlesztő cég és startup vállalkozás, valamint oktatási intézmény bérli.
Részvénytulajdonosok:

Bojár Gábor (23,37%, 2 485 125 részvény)

Hold Alapkezelő Zrt. (közkézhányad adat) (14,14%, 1 504 628 részvény)

AEGON Magyarország Bef. Alapkezelő Zrt. (melyből 8,01% az AEGON ALFA Származtatott Alap tulajdona; fennmaradó 2,27% a közkézhányadba tartozik) (10,34%, 1 100 799 részvény)

B.N.B.A. Holding Zrt. (6,58%, 700 000 részvény)

Saját részvény (5,16%, 549 076 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Megjegyzés: A szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. Törvény 3. § (3) pontja szerint számított közkézhányad, azaz a közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes jegyzett tőke össznévértékének több, mint 5%-a a közvetett vagy közvetlen tulajdonában van. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:KOCSÁNY János (vezérigazgató); BODÓCSY Ágnes (gazdasági igazgató)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:0,02 EUR
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):10 631 674
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2006-08-28
Első kereskedési nap:2006-08-28
GSPARK hírek

Megemelte a Graphisoft Park-célárát a Wood

Friss elemzést tett közzé a Graphisoft Parkot követő Wood, az elemzőház 4 336 forintról 5 285 forintra javította, míg az ajánlást vételről tartásra módosították. A Wood új célára 2,8 százalékkal magasabb a Graphisoft Park hétfői záróárával összehasonlítva.

Dimenzióváltás a magyar építőiparban - Versenyben maradni, vagy feladni?

2020-tól változó dinamika fogja jellemezni a magyar építőipart, ami miatt nagy kérdés lesz, hogy hogyan tudnak az építőipari szereplők versenyben maradni, amikor az új technológiai fejlesztések alkalmazásáról döntenek. Moszkvától New York-ig sorra térnek át az építőipari beruházók és kivitelezők a költséghatékony digitális megoldásokra, míg a magyar piacon csak elvétve találni BIM (Building Information Modelling) technológiai megoldásokat. De mégis mire van szükség az építőipari digitalizációhoz Magyarországon? Mi kell ahhoz, hogy a tervezésen túl végre a kivitelezésbe és az üzemeltetésbe is beszivárogjon a BIM? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakértők a Property Investment Forum egyik panelbeszélgetésén.

Bojár Gábor: Nem kívánok kiszállni!

40 millió eurós hitelt vett fel a Graphisoft Park, az összeg nagy részét kifizetnék a részvényeseknek, vagy rendkívüli osztalék, vagy saját részvény vásárlás formájában. Egy esetleges saját részvény vásárlási programmal nem az a cél, hogy kiszorítsák a kisrészvényeseket, és nem is azért kerül rá sor, mert ajánlat érkezett volna a Graphisoft Parkra, mondta el a Portfolio-nak Bojár Gábor, a Graphisoft Park elnöke és legnagyobb tulajdonosa. Bojár cáfolta azt a pletykát, hogy ki akar szállni a cégből, és azt is, hogy ajánlatot kaptak volna a vállalatra.

Elhalasztották az ítélethirdetést a Graphisoft Park perében

A Graphisoft Park tavaly közigazgatási pert indított a Pest Megyei Kormányhivatal ellen, miután az a Graphisoft Park északi fejlesztési terület kármentesítésére korábban előírt határidő meghosszabbításáról tájékoztatta a céget. Az ügyben az idén áprilisi és májusi és szeptemberi tárgyalások után a bíróság az eljárást november 12-én berekesztette, ugyanakkor az ítélethirdetést 2019. december 12-re halasztotta.

Kissé optimistább lett a Graphisoft Park menedzsmentje

A szerdai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Graphisoft Park, a társaság bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt harmadik negyedévben, míg a társaság adózott eredménye csökkent, bár érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi év azonos időszakának profitja igen magas volt.  A menedzsment kissé optimistább lett és a korábbi negyedévhez képest felfelé módosította az idei, és a 2020-as bérleti díj bevételre vonatkozó várakozásait.

Elhalasztották a tárgyalást a Graphisoft Park perében

A Graphisoft Park tavaly közigazgatási pert indított a Pest Megyei Kormányhivatal ellen, miután az a Graphisoft Park északi fejlesztési terület kármentesítésére korábban előírt határidő meghosszabbításáról tájékoztatta a céget. Az ügyben az idén áprilisi és májusi tárgyalások után szeptember 19-én következett volna az eljárás utolsó tárgyalása, azonban a Graphisoft Park mai tájékoztatása szerint a bíróság 2019. november 12-re halasztotta a tárgyalást.

Továbbra is venni kell a Graphisoft Park részvényeit a Wood szerint

A szerdai piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, amit a csütörtöki elemzésében a társaságot követő Wood értékelt. A Wood elemzője a vételi ajánlás fenntartása mellett nem változtatott a Graphisoft Park 4 336 forintos célárfolyamán, a Wood célára 0,8 százalékkal alacsonyabb a Graphisoft Park szerdai záróárával összehasonlítva.

Nagyot emelkedett a Graphisoft Park árbevétele

A szerdai piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját a Graphisoft Park, a társaság bevétele kétszámjegyű ütemben nőtt, ami új negyedéves bevételi rekordot jelentett, míg a profit is emelkedett a második egyedévben. A menedzsment optimistább lett és mind az árbevétel, mind az adózott eredmény esetében felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait.

Megemelte a Graphisoft Park-részvények célárát a Wood

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood felülvizsgálta modelljét, amelyet követően az elemzőház a 12-havi célárát 3 734 forintról 4 336 forintra emelte meg, míg a korábbi tartási ajánlását vételre módosította.

Mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde

Ázsiában borús hangulatban telt a csütörtöki kereskedés, a Nikkei 0,9 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 2,4 százalékot esett, míg a sanghaji részvényindex 1,5 százalékkal került lejjebb, a fokozódó kereskedelmi háborús aggodalmak közepette. Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság nyomán az európai tőzsdék is nagyot estek csütörtökön, míg a magyar tőzsde csupán mérsékelt eséssel zárta a napot, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes emelkedni.

Nagyot nőtt a Graphisoft Park bevétele

A szerdai piaczárás után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, a társaság bevétele kétszámjegyű ütemben nőtt, ami új negyedéves bevételi rekordot jelentett, míg a profit is szépen bővült az első negyedévben. A menedzsment a korábbi várakozásait fenntartva közel 13 százalékkal magasabb bevételt, és közel 6 százalékkal magasabb profitot vár az idei év folyamán.

Május 6-án vehetsz utoljára Graphisoft Park részvényt osztalékért

A Graphisoft Park a tavalyi üzleti évének eredménye után 126 forintos osztalékot fizet, a társaság által közzétett tájékoztatás szerint az osztalékfizetés kezdőnapja május 15-e, míg utoljára osztalékért május 6-án lehet majd megvásárolni a társaság részvényeit.

Történelmi csúcson a magyar tőzsde - Miért? És meddig emelkedhet még?

Száguld a magyar részvénypiac, történelmi csúcsra emelkedett az elmúlt napokban a vezető hazai részvényindex, a BUX. A magyar tőzsdét egyértelműen az OTP húzza, de több kispapír is becsatlakozott a raliba. A trend felfelé van, de több indikátor szerint egyre inkább túlvett a magyar részvénypiac, egyre közelebb a korrekció.

126 forintos osztalékot fizetne a Graphisoft Park

Az A sorozatú törzsrészvényekre 126, a B sorozatúakra pedig 42 forintos osztalékot javasol a Graphisoft Park igazgatósága - derül ki a BÉT honlapján megjelent közgyűlési előterjesztésből. A részvényesek április végén hagyhatják jóvá a kifizetést.

Lefékeztek az amerikai tőzsdék

Nap közben valamelyest elromlott a hangulat a világ tőzsdéin, az európai részvénypiacokon már nincs az az optimizmus, ami nap elején volt, de az elmozdulások csak mérsékeltek, nagyobb esésről egyelőre nem beszélhetünk.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR