KONZUM árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
KONZUM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
KONZUM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
KONZUM statisztikák, mutatók
nyitó: 216
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
KONZUM adatlap
Teljes név:KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:KONZUM Nyrt.
Szektor:Befektetések, vagyonkezelés
Elérhetőség:1062 Budapest, Andrássy út 59.
Telefonszám:+36-1-353-6610
Fax:+36-1-353-6611
Web:www.konzum.hu
Könyvvizsgáló:ESSEL Audit Könyvvizsgáló Kft.
Tevékenység:Az 1988-ban alapított KONZUM, a rendszerváltást követően az első vállalatok között lépett a Budapesti Értéktőzsdére. A korábban ipari- és kereskedelmi tevékenységet folytató, illetve ingatlanhasznosítással foglalkozó társaság 2015 és 2016 között jelentős átalakuláson ment keresztül: a reorganizációt és portfoliótisztítást követően a vállalat befektetés-szervezői és vagyonkezelői tevékenységet folytat.
Részvénytulajdonosok:

Konzum PE Magántőkealap (45,61%, 150 751 010 részvény)

Mészáros Lőrinc (12,35%, 40 823 000 részvény)

Jászai Gellért Zoltán (6,58%, 21 757 060 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. MÉSZÁROS Beatrix
HOMLOK-MÉSZÁROS Ágnes
LINCZÉNYI Aladin Ádám
ifj. MÉSZÁROS Lőrinc
Vállalatvezetés:FEKETE Péter Krisztián
Felügyelőbizottság:TIMA János (elnök)
Dr. EGYEDNÉ Dr. PÁRICSI Orsolya
Dr. BALOG Ádám
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:2,5 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):330 523 148
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1990-11-01
Első kereskedési nap:1990-11-01
KONZUM hírek

Csalók áldozata lett a CIG, óriásira nőhet a veszteség

Azonnali hatállyal megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését a CIG Pannónia biztosítójának a Magyar Nemzeti Bank. A lépés oka, hogy a  CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) olasz határon átnyúló tevékenységén olyan károkat szenvedett el, ami tőkeemelést tesz szükségessé. Mint kiderült, egy afrikai viszontbiztosító nevében hamis viszontbiztosításokat kötöttek az EMABIT-tal, és októberben egy több mint 3 milliárd forintos kezesi biztosításra vonatkozó lehívás is érkezett a társasághoz. Az ügy hosszú és bonyolult jogvitába torkollhat.

A többszörösére nőtt az Opus bevétele

Többszörözte bevételét az Opus 2019 első félévében az akvizícióknak köszönhetően és 7 milliárd forint feletti EBITDA-t ért el - derül ki a cég féléves jelentéséből. Az év második felével kapcsolatban optimista a menedzsment, a cég stratégiai divízióiban ugyanis az év második felében erősebb az eredménytermelő képesség.

Növelné tulajdonrészét az Appeninnben a BDPST Group

A BDPST Zrt. szándéknyilatkozatban jelezte az Opus Global számára, hogy meg kívánja vásárolni az Appeninnben lévő, eladásra kínált 18,7 százalékos tulajdoni hányadának 9 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő részét.

A Fidesz-kétharmad óta lefeleződött az Opus - Mi történik a cégnél?

2017-ben a magyar tőzsde sztárpapírja volt az Opus, az elmúlt másfél évben, a legutóbbi magyarországi parlamenti választások óta azonban lefeleződött a részvények árfolyama. A cégcsoport gyakorlatilag minden stratégiai szempontból fontos szektorban jelen van, a Konzum beolvasztásával az ötödik legnagyobb vállalat lett a budapesti tőzsdén és növekedési ígéretekből sincs hiány. Akkor mégis miért esik az árfolyam?

Kiváló minősítést kapott az Opus

Júniusban indult el az MNB vállalati kötvényprogramja, aminek keretében a jegybank összesen 300 milliárd forint keretösszegig vásárol hazai székhelyű vállalatok által kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket, ehhez minden résztvevő vállalatnak át kell esnie egy hitelminősítésen. Az elmúlt hetekben sorban érkeztek a kötvényprogramban résztvevő vállalatokról készített minősítések a Scope Ratingstől, most az Opusról készített értékelést a hitelminősítő. A vállalat kötvényeire a Scope az MNB által elvártnál 4 fokozattal jobb minősítést adott, az Opus összesen 28,6 milliárd forint értékben bocsáthat ki kötvényeket.

Megtörtént: beolvadt a Konzum az Opusba (2.)

A tegnapi nappal megvalósult a Konzum beolvadása az Opusba, ezzel június 30-tól a Konzum általános jogutódja a társaság, amely változatlan társasági formában működik tovább. A továbbiakban öt divízióval működik a cég, az igazgatóság elnöke Dr. Mészáros Beatrix, a vezérigazgatói posztot pedig Gál Miklós tölti be.

Ma lehet utoljára kereskedni a Konzum részvényeivel

Hamarosan jön a magyar tőzsde történetének első fúziója, ugyanis összeolvad az Opus és a Konzum. Technikailag úgy néz ki a folyamat, hogy a Konzum olvad be az Opusba, utóbbi lesz a jogutód társaság. A folyamat szempontjából fontos nap a mai, ugyanis ma lehet utoljára kereskedni a Konzum részvényeivel.

Nagyot esik a CIG Pannónia nyeresége a Konzum-Opus fúzió miatt

Várhatóan 1,355 milliárd forinttal rontja a második negyedévben a CIG Pannónia adózott eredményét a Konzum Opusba történő beolvadásának elszámolása - derült ki a biztosító közleményéből. Míg ugyanis a biztosító 300 forintért jutott korábban Konzum-részvényhez, most alig 210 forintnál jár az árfolyam. Az említett negatív hatás a 65%-a a Concorde által (e hatás nélkül) az idei évre várt profitnak.

Július 1-én érkeznek az új Opus részvények a tőzsdére

A Budapesti Értéktőzsde az Opus Global és a Konzum összeolvadásából származó részvények tőzsdei bevezetésével kapcsolatban ma arról tájékoztatott, hogy a BÉT az Opus Global 165 261 574 darab, egyenként 25 forint névértékű részvényeit július elsején vezeti be a tőzsdei kereskedésbe.

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén

A Konzum és az Opus Global közgyűlésein elfogadott ütemterv szerint halad a két társaság fúziója, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozata alapján a két tőzsdei cég egyesüléséhez szükséges egyenértékűséget a Felügyelet elfogadta. Az MNB jóváhagyásával minden feltétele teljesült annak a folyamatnak, amelynek eredményeként a Budapesti Értéktőzsde ötödik legnagyobb vállalata jön létre június 30-ával.

Egy hónapig lehet már csak kereskedni a Konzum-papírokkal

Július 1-jétől törli a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeit a terméklistáról a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) - derül ki a tőzsde vezérigazgatójának BÉT honlapján pénteken közzétett határozatából.

Két fontos dátum a Konzum törlésével kapcsolatban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) mai tájékoztatása szerint a BÉT törli a Konzum részvényeket a terméklistáról, a társaság Opusba történő beolvadása miatt, a Konzum részvények esetében az utolsó kereskedési nap 2019. június 24, a részvények törlési napja pedig 2019. július 1.

Concorde: látni kéne, mit hoz a CIG Pannóniának a Konzum-megállapodás

Nem változtatott eredményvárakozásán és célárfolyamán a Concorde a CIG Pannnóniával kapcsolatban, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a piac vagy újabb akvizíciót, vagy a Konzummal kötött megállapodás termőre fordulását árazza, ami egyelőre nem következett be.

Június 30-án olvadhat be a Konzum az Opusba

Jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága május 21-i végzésével a Konzum Nyrt. cégjegyzékből való törlését a vállalat korábbi kérésére, ami az Opusba való beolvadás folyamatának része. A cégbíróság jóváhagyta a Konzum Opusba történő beolvadását is 2019. 06.30-i hatállyal.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR