MASTERPLAST árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MASTERPLAST ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MASTERPLAST kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MASTERPLAST statisztikák, mutatók
nyitó: 746
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MASTERPLAST adatlap
Teljes név:MASTERPLAST Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:MASTERPLAST Nyrt.
Szektor:Építőipar
Elérhetőség:8143 Sárszentmihály, Árpád utca 1/A
Telefonszám:+36-22-801-300
Fax:+36-22-801-382
Web:www.masterplastgroup.com
Befektetői kapcsolattartó:Nádasi Róbert
Befektetői kapcsolattartó mail:nadasirobert@masterplast.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-22-801-300
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-22-801-382
Könyvvizsgáló:Ernst & Young Kft., könyvvizsgálatért személyében felelős: Bartha Zsuzsanna Éva
Tevékenység:Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata. ^~Leányvállalataival 8 közép-kelet-európai országban biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, valamint export partnerei által az európai országok többségében jelen van. Meghatározó pozícióval rendelkezik a homlokzati hőszigetelő, magastető szigetelő és szárazépítészeti rendszerek elemeinek piacán. Termékhátterét a Magyarországon és Szerbiában működő, ISO és TÜV minősítéssel rendelkező gyártóbázisain folytatott termeléssel és stratégiai gyártói együttműködésekkel biztosítja. A Masterplast kiépített vevőközpontú értékesítési rendszerrel, a gyártott és forgalmazott termékek minőségének folyamatos ellenőrzésével, stabil termékellátási háttérrel és rugalmas logisztikai megoldásokkal versenyképes üzleti szolgáltatásokat biztosít partnerei számára. A Masterplast a fenntarthatóság, energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamataiban, mind pedig termékei gyártásában és fejlesztésében kiemelten fontosnak tartja.^~A Masterplast a partnerek igényein alapuló versenyképes termékeivel és szolgáltatási portfóliójával az európai építőanyag ipar meghatározó szereplőjévé kíván fejlődni.
Részvénytulajdonosok:

Tibor Dávid (31,15%, 4 548 057 részvény)

Ács Balázs (26,55%, 3 877 259 részvény)

OTP Alapkezelő Zrt. (6,4%, 935 184 részvény)

SOH Kft. és LPH Kft. együttesen (5,34%, 779 676 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Vállalatvezetés:NÁDASI Róbert (vezérigazgató)
TIBOR Dávid (elnök)
ÁCS Balázs (alelnök)
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):14 601 279
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:2011-11-29
Első kereskedési nap:2011-11-29
MASTERPLAST hírek

A Masterplast javára döntött a román bíróság

Törölte a Nagyváradi Fellebviteli Bíróság a Masterplast romániai leányvállalatának ingatlanjaira korábban bejegyzett jelzálogjogot, amit a romániai adóhatóság egy feltételezett adótartozás miatt kezdeményezett.

Még mindig venni kell a Masterplastot az MKB szerint

Nem változtatott a Masterplast részvényeire vonatkozó célárán, sem pedig a papírokra megfogalmazott ajánlásán az MKB Bank elemzője a vállalat negyedéves gyorsjelentésére reagálva. A célár 874 forint, ami 17 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

Töretlen a növekedés a Masterplastnál

Kedvező iparági környezetben tevékenykedhetett a Masterplast a harmadik negyedévben. Az építőipar még mindig jól teljesít, bár a cég legnagyobb súlyú piacán, Magyarországon mérsékeltebb volt a növekedés. A cégcsoport kétszámjegyű növekedést könyvelt el mind a bevétel, mind az EBITDA szintjén az egy évvel korábbi szinthez képest, az adózott eredmény pedig 80 százalékkal ugrott meg a pénzügyi eredmény soron elért nyereségnek köszönhetően. Az első kilenc hónapot követően már túllépte az éves eredménycélját a vállalat és az év hátralévő részére is magas árbevétellel és erős gyártási kibocsátással számol a társaság.

A Masterplast is ráhajt az MNB pénzére

A közgyűlés egyhangú szavazatával (0% nem szavazattal, 0%, 0 tartózkodás mellett) jóváhagyta, hogy a Masterplast fejlesztési tervei megvalósítása érdekében tőkepiaci finanszírozási forma alkalmazásával részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP).

Történelmi csúcson a Masterplast

Történelmi csúcsra emelkedett a keddi kereskedésben a Masterplast árfolyama, megnéztük, hogy milyen tényezők állnak a szárnyalás mögött.

Szintet lépett a Masterplast, innen még nagyobb léptékben tud fejlődni

2019 a Masterplast történetének legjobb éve lesz, ezzel szintet lép a vállalat, ahonnan még nagyobb léptékben tud fejlődni, pénzügyileg és szakmailag is megérett arra, hogy újabb nagyobb dobásokban gondolkozzunk, mondta el a Portfolio-nak Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, akivel többek között az építőipari konjunktúráról, a klímaváltozás építőipari hatásairól, a képzett fizikai munkaerő szűkösségéről és a Növekedési Kötvényprogramban bevont források felhasználásáról is beszélgettünk.

Közgyűlést tart a Masterplast

A Masterplast bejelentette, hogy október 4-én 9 órakor rendkívüli közgyűlést tart, ahol a részvényesek dönthetnek a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogram keretében végrehajtott, legfeljebb 6 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásról.

B+ minősítést kapott a Masterplast

A Masterplast is részt venne az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, 6 milliárd forintnyi kötvényt bocsáthatnak ki még idén, a hitelminősítői feltételnek megfelel a vállalat, a kötvényei B+ besorolást kaptak a Scope Ratingstől.

Vételre ajánlja a Masterplastot az MKB

Továbbra is vétel az ajánlása a Masterplast részvényeire az MKB-nak, a bank célára 25 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.

Dübörög az üzlet a Masterplastnál (2.)

Továbbra is kedvező az iparági környezet a Masterplast számára, az építőipar még mindig erős a legnagyobb piacán, Magyarországon - derül ki a társaság ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. Az építőipari anyagokat gyártó cég bevétele egyszámjegyű ütemben nőtt az április-júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Eredményszinten viszont (részben a saját gyártásnak köszönhetően) 10 százalék feletti bővülésről számolt be a társaság, ezzel a második negyedévben megfelelve annak a hosszabb távú menedzsment célnak, hogy az árbevételt meghaladó mértékben növekedjen az adózott eredmény. Az év hátralévő részében fennmaradhat a pozitív iparági környezet és egyébként is egy szezonálisan erősebb időszak következik - közölte a cég.

Saját részvényeket vett ma a Masterplast

A MASTERPLAST Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán arról tájékoztatta ma a befektetőket, hogy a Munkavállalói Résztulajdonosi Programjához szükséges részvénymennyiség biztosítása keretében 2019. június 20-án tőzsdei forgalomban fix kötés útján 78.400 darab Masterplast Nyrt. törzsrészvényt vásárolt részvényenként 722.- Ft átlagáron a Budapesti Értéktőzsdén, a Concorde Értékpapír Zrt. mint befektetési szolgáltató közreműködésével.

Eladta osztrák leányát a Masterplast

A Masterplast 2019. június 6-án értékesítette az osztrák Masterplast Österreich Produktions- und Vertriebes GmbH-ban lévő 100% mértékű részesedését.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR