FONTOS Koronavírus: új szigorításokat jelentett be az operatív törzs

MTELEKOM árfolyam

Mentés a kedvencekhez
|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
MTELEKOM ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
MTELEKOM kötéslista
Idő Ár Darab Érték
MTELEKOM statisztikák, mutatók
nyitó: 343.0
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
MTELEKOM adatlap
Teljes név:Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Magyar Telekom Nyrt.
Szektor:Telekommunikáció
Elérhetőség:1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
Telefonszám:+36-1-458-0000
Fax:+36-1-458-0405
Web:www.telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó:Pandi Zoltán
Befektetői kapcsolattartó mail:pandi.zoltan@telekom.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36 1 481 7676
Befektetői kapcsolattartó fax:-
Könyvvizsgáló:PriceWaterhouseCoopers Kft. (képviseli: Balázs Árpád)
Tevékenység:A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, 1991-ben alakult. A telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az információtechnológiai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek kiszolgálása a Telekom márka alatt történik, míg a kiemelt üzleti ügyfeleknek (nagyvállalati és állami szektor) a T-Systems nyújt szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a Deutsche Telekom Europe B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.
Részvénytulajdonosok:

Deutsche Telekom Europe B.V. (59,21%, 617 436 759 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:Dr. Robert HAUBER (elnök)
Frank ODZUCK
SOMORJAI-TAMÁSSY Éva
Ralf NEJEDL
RATATICS Péter
RÉKASITibor
Daria DODONOVA
FEKETE Gábor
Vállalatvezetés:RÉKASI Tibor (vezérigazgató/Vállalati Szolgáltatások vezérigazgató-helyettes - ideiglenes jelleggel); SZABÓ Melinda (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes); Daria DODONOVA (gazdasági vezérigazgató-helyettes); FRIEDL Zsuzsanna (Chief People Officer); ZATKO Lubor (Műszaki vezérigazgató-helyettes)
Felügyelőbizottság:Dr. BORBÉLY Attila (elnök)
LICHNOVSZKY Tamás
VARGA Zsoltné
DOROGHÁZI Krisztina
SZAKONYI András
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:100 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):1 042 742 543
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1997-11-14
Első kereskedési nap:1997-11-14
Az oldalon a MTELEKOM árfolyam alakulását lehet nyomonkövetni
MTELEKOM hírek

Hitelminősítés érkezett a Magyar Telekomra

A német Scope Ratings első alkalommal minősítette a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázatát és BBB+ minősítést adott, amelyhez stabil kilátást is rendelt. Ez egyébként 2 fokozattal feljebb található a befektetésre ajánlott kategória legalsó BBB- szintjétől. A társaság fix kamatozású kötvénykibocsátást is tervez az NKP keretében legfeljebb 70 milliárd forint összértékben és várhatóan 7 év futamidővel.

Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Attól függettlenül, hogy a magyar tőzsdén jellemzően oldalazást láttunk az elmúlt időszakban, a hazai nagypapírok ismét izgalmas szintekre kerültek, így mi megvizsgáltuk a technikai képet. Elsőre a legizgalmasabbnak talán a Mol tűnik, amely kitört a hónapok óta tartó csökkenő trendből, részben a cég sajátrészvény-vásárlásainak köszönhetően.

Kezdődik a 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasávok értékesítése

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án véglegesítette és közzétette a 900 MHz-es és az 1800 MHz-es frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró mobil frekvenciahasználati jogosultságok árverésének részleteit tartalmazó végleges dokumentációt.

Komoly átalakítást tervez a Magyar Telekom a székházban

A legújabb budapesti székházban 15 éves bérleti szerződéssel működik a Magyar Telekom központja, a koronavírus miatt viszont a dolgozók nagy része nyilvánvalóan nem jár be az épületbe. Emiatt a cég az irodaház egy részének albérletbe adását fontolgatja, ami azonban a Wing számára nem tűnik úgy, hogy bármilyen pénzügyi nehézséget jelentene, mivel hosszú távú fix szerződéssel rendelkeznek - írja a Reuters.

Nincs megállás! - Tovább szórja a piacra a Telekom az értékes ingatlanjait

Megtudtuk, hogy a Telekom öt újabb, nagy értékű ingatlant dob a piacra, ebből három Budapesten, egy Pécsen és egy Miskolcon található. Az eladó ingatlanok összértéke több mint 4,1 milliárd forint, ezek többsége irodaház, de egy társasház is helyet kapott a portfólióban.

Turbulens időszakon vagyunk túl - Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Összességében nem fest jól a magyar blue chipek technikai képe, a Richtert leszámítva mindegyik hazai nagypapír csökkenő trendben mozog, a gyógyszergyártó eddig vonzónak tűnő grafikonján pedig a héten szintén elromlott a technikai kép, miután az árfolyam letörte a mostanáig tartó emelkedő trendvonalat.

Magyarországot brutális hackertámadás érte, mi történt a háttérben?

Magyarországon eddig példátlan léptékű és intenzitású túlterheléses (DDoS) kibertámadást észlelt és hárított el a Magyar Telekom múlt hét csütörtök délutánján. Az akció több bankot is elért, és rövidebb szolgáltatáskiesést is okozott. Utánajártunk, hogyan vernek vissza egy ekkora támadást, számíthatunk-e újabbakra, kiderül-e valaha, kik követték el és miért, és hogy a bűnözők milyen kiberfegyverekkel rontanak a rendszerekre.

Őrület a magyar tőzsdén - Merre tovább a rakétakilövés után?

Ritkán látható rali zajlott le tegnap a magyar tőzsdén, amiből leginkább az OTP és a Mol vette ki a részét, a bankpapír árfolyama több mint 5, az olajipari cég részvényárfolyama pedig közel 7 százalékot ugrott, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. Az emelkedésnek részben technikai okai voltak, hiszen az elmúlt hónapokban jellemzően lefelé tartott a hazai blue chipek árfolyama, a lejtmenet után pedig masszív túladottság alakult ki, de a nemzetközi tőkepiaci hangulatjavulás is felfelé segítette az árfolyamokat, ráadásul a Mol bejelentette, részvényeinek akár 5 százalékát is visszavásárolja, a nagy vevő belépése más piaci szereplők kedvét is meghozta a vásárláshoz. Megnéztük, hogy a tegnapi ralival hogyan változott a technikai összkép, és a befektetőknek milyen fontosabb szintekre érdemes figyelniük.

Példátlan hackertámadás érte Magyarországot tegnap

Csütörtökön a kora délutáni órákban a Magyar Telekom példátlan léptékű és intenzitású ún. túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt és hárított el – olvasható a társaság közleményében. A több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Elszakadtunk a világtól, alaposan megütötték a magyar tőzsdét

A BUX alaposan lemaradt idén a világ vezető részvényindexeitől a március közepe óta tartó raliban, a gyenge teljesítmény mögött elsősorban a magyar blue chipek rossz teljesítménye húzódik meg. Megnéztük az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom grafikonjait, hogy mi történt és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben.

Alaposan megütötték a magyar tőzsdét, lejtőn a blue chipek

Nagyon durván kilógott mai negatív teljesítményével a BUX az európai részvényindexek közül, hiszen a jó európai és amerikai hangulat mellett is 2 százalék felett esett. A teljesítményhez erősen hozzájárult a blue chipek rossz szereplése, köztük az OTP, a Mol és a Richter is.

Fontos változások jönnek a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde döntött a BUX és BUMIX kosarak új összetételéről. Az új összetételű indexkosarak bevezetésére 2020. szeptember 21-én, vagyis jövő hét hétfőn kerül sor.

Történetének legnagyobb akvizíciójáról döntött az Akko Invest

Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégének, a Neo Property Services Zrt.-nek a felvásárlásáról döntött a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Akko Invest igazgatótanácsa hétfőn. A jelenleg a Wing Csoport tulajdonában álló vállalat 2019-ben 23,3 milliárd forintos átbevételt és 1,5 milliárd forintos EBITDA-t ért el. A Neo dinamikus növekedési pályán mozog, árbevételét az elmúlt öt évben közel megduplázta és a jövőben az organikus növekedés mellett, akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi. A tranzakció zárásához a finanszírozás rendelkezésre állása és az Akko Invest részvényeseinek jóváhagyása szükséges. Az Akko ezzel a lépéssel jelentősen növelheti a kezelt vagyona nagyságát, melynek célja a továbbiakban is a részvényesi érték maximalizálása.

A Magyar Telekom is részt venne a Növekedési Kötvényprogramban

A Magyar Telekom külső finanszírozási struktúrájának felülvizsgálatát kezdeményezte annak érdekében, hogy diverzifikálja és javítsa a társaság hitelportfóliójának lejárati szerkezetét és versenyképes árazású finanszírozási forráshoz férjen hozzá.

Kritikus szinten a Magyar Telekom, most érdemes beszállni?

A Magyar Telekom részvénye idén nem teljesít jól, értékének már közel ötödét elveszítette (ebben már a júniusban fizetett részvényenként 20 forintos osztalék hatása is benne van), miközben a vállalat működése relatíve rezisztens, az idei első félévben csak mérsékelten csökkent a vállalat bevétele és EBITDA-ja. Az elmúlt napok árfolyamesésével izgalmas szintre esett a kurzus, megnéztük, hol érdemes beszállni.

Őrült emelkedés a tőzsdéken, segítünk, ha lemaradtál a jó vételekről

Március közepe óta tart a részvénypiaci rali, a világ vezető részvényindexeinek értéke 40-60 százalékot emelkedett az elmúlt 5 hónapban. Sokan lemaradtak a jó beszállókról, nekik igyekszünk kapaszkodókat nyújtani. Előző elemzésünkben azokat az európai és amerikai részvényeket mutattuk meg, amelyek a nagy lemaradók a raliban, most pedig egy másik elmélet alapján szűrtünk részvényekre, miszerint ralikban a vezetőkbe érdemes fektetni, vagyis azokba a részvényekbe, amelyek már eddig is kiemelkedően teljesítettek.

Koronavírus: Mennyire ütésálló az OTP, a Mol a Richter és a Telekom?

Az első negyedévben még relatíve jól teljesítettek a tőzsdén jegyzett hazai nagyvállalatok, hiszen a koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések negatív hatásai lényegében március utolsó heteiben jelentkeztek, a második negyedévben azonban már lényegesen nehezebb iparági környezettel szembesültek a vállalatok, ez pedig több esetben az eredményükön is meglátszott. Hogy mennyire fontos téma most a járvány, jól mutatja, hogy a négy blue chip, az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom első féléves beszámolójában közel 140-szer szerepel a koronavírus, a járvány vagy a Covid kifejezés, az üzleti folyamatok alakulásának nagy részét az epidémiával magyarázták a cégek, amelyek nagyon eltérő pályát futottak be az év első hat hónapjában. Miközben a Richter még a válság egyik nyertesének is mondható, a gyógyszercég bevételei és profitja is emelkedett, a Mol eredménye jelentősen csökkent, a vállalat masszívan veszteséges lett. Az OTP bevételein és hitelportfóliójának minőségén már kezd látszani a válság hatása, profitját alaposan megütötte a magas céltartalékolás, a Magyar Telekom operációja pedig eddig relatíve rezisztensnek mondható, a fontosabb eredménysorokon nem látszik érdemi romlás. Megnéztük, hogyan teljesítettek a magyar blue chipek az első félévben.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR