ZWACK árfolyam

|
|
| Ma: Átlag:
  • Mai forgalom
  • Elmúlt 30 kereskedési nap átlagforgalma
ZWACK ajánlati könyv
Vétel
ajánlat
db
kum
HUF
HUF kum
db
db árf.
Eladás
árf. db kum
db
HUF kum
HUF
ajánlat
db
ZWACK kötéslista
Idő Ár Darab Érték
ZWACK statisztikák, mutatók
nyitó: 17150
előző záró:
napi átlag:
napi min.:
napi max.:
52 heti min.:
52 heti max.:
történelmi min.:
történelmi max.:
záró 52 heti min.:
záró 52 heti max.:
záró történelmi min.:
záró történelmi max.:
Egyhónapos záró árfolyam:
forgalom (db):
forgalom (HUF):
kapitalizáció (HUF):
BÉT teljes kap. (HUF):
változás 1 hó:
változás 3 hó:
változás 12 hó:
volatilitás 1 hó:
volatilitás 3 hó:
volatilitás 12 hó:
Féléves átlag:
Éves átlag:
Negyedéves záró árfolyam:
Előző éves záró árfolyam:
ZWACK adatlap
Teljes név:Zwack Unicum Likőripari és Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid név:Zwack Unicum Nyrt.
Szektor:Élelmiszer- és dohányipar
Elérhetőség:1095 Budapest, Soroksári út 26.
Telefonszám:+36-1-476-2300
Fax:+36-1-455-7845
Web:www.zwackunicum.hu
Befektetői kapcsolattartó:Szűcs Balázs
Befektetői kapcsolattartó mail:szucs@zwackunicum.hu
Befektetői kapcsolattartó tel:+36-1-456-5218
Befektetői kapcsolattartó fax:+36-1-216-4981
Könyvvizsgáló:KPMG Hungária Kft. (személyében felelős könyvvizsgáló: Rózsai Rezső)
Tevékenység:Italgyártással és forgalmazással foglalkozik. A jelentős történelmi hagyományokkal rendelkező társaság, a rendszerváltást követő privatizáció után kezdte újra működését. A meghatározó tulajdonosok a Peter Zwack & Consorten AG (PZAG; 50%+1) és a szakmai befektető Diageo Netherlands B.V. (Diageo; 26%). A Társaság több mint 30 országban van jelen termékeivel, de továbbra is a belföldi égetett szeszesital értékesítés a meghatározó. Fő saját előállítású terméke az Unicum gyógynövény alapú gyomorkeserű, Magyarország legismertebb szeszesital márkája. A Társaság több világmárka (Johnnie Walker, Baileys, Smirnoff, Gordon s) exkluzív forgalmazásának jogával rendelkezik.
Részvénytulajdonosok:

Peter Zwack & Consorten H.AG (50%, 1 000 001 részvény)

Diageo Holdings Netherlands B.V. (26%, 520 000 részvény)

Megjegyzés: A közkézhányad meghatározásánál nem vettük figyelembe az olyan tulajdonosokat, akiknek a teljes értékpapír-állomány legalább 5%-a a tulajdonában van, valamint a letétkelezők birtokában lévő értékpapír-állomány azon részét, amelyről a letétkezelő rendelkezésre álló igazolása alapján megállapítható, hogy a teljes értékpapír állomány legalább 5%-át kitevő értékpapír mennyiség van az adott személy tulajdonában. A közkézhányad megjelenítése a kibocsátó által megadott adatokon alapul.

Igazgatóság:ZWACK Sándor (elnök)
Wolfgang SPILLER
ZWACK Isabella Veronika
Frank ODZUCK
DÖRNYEI Tibor András
Kresimir CRNJEVIC
SZAKOLCZAI Nándor
Vállalatvezetés:Frank ODZUCK (vezérigazgató)
DÖRNYEI Tibor András (gazdasági igazgató)
BELOVAI Csaba (kereskedelmi és export igazgató)
PALCSÓ Sára (marketing igazgató)
VIRÁGH Orsolya (humánpolitikai igazgató)
SEPRŐS László (termelési-műszaki igazgató)
Felügyelőbizottság:Dr. Hubertine UNDERBERG-RUDER (elnök)
Mag. Karin TRIMMEL
ZEISLER Gábor
Kalina Plamenova TSANOVA
Dr. SZECSKAY András
Dr. SALGÓ István
Részvényfajta:Törzsrészvény
Értékpapír típus:Névre szóló
Értékpapír előállítási módja:Dematerializált
Kereskedés pénzneme:1 000 HUF
Bevezetett értékpapír mennyisége (db):2 000 000
Tőzsdei kategória:Prémium
Kereskedés pénzneme:HUF
Bevezetési nap:1993-05-27
Első kereskedési nap:1993-05-27
ZWACK hírek

Csökkentette a Zwack-részvények célárát az OTP

A Zwack kedden tette közzé legfrissebb számait, amit az OTP mai elemzésében értékelt, az OTP elemzője a tartási ajánlásán nem változtatott, azonban a részvények 12-havi célárát 16 056 forintról 15 882 forintra vágta vissza.

Adózási változások viselték meg a Zwackot az első negyedévben

Csökkenő bruttó és nettó árbevételről számolt be a Zwack első üzleti negyedéves gyorsjelentésében, amely az áprilistól június végéig tartó időszakot öleli fel. Adózott eredményük jelentősen, több mint 53%-kal csökkent a tavalyi bázishoz képest. A visszaesés oka elsősorban a Népegészségügyi Termékadó változása volt, amely 20%-kal növelte a Zwack-termékekre vonatkozó adókulcsot és ez a fogyasztói árakban is lecsapódott, ami jelentősen visszavetette a társaság által forgalmazott termékek értékesítését.

1300 forintos osztalékot fizet a Zwack (korr.)

A Zwack mai éves rendes közgyűlésén többek között a tavalyi évre vonatkozó beszámoló elfogadása mellett a 2019-2020-as tervekről szóló beszámolót is elfogadták a részvényesek, a közgyűlés emellett döntött az osztalékról is, a társaság részvényenként 1 300 forintos osztalékot fizet.

Új igazgatósági tagot választhat a Zwack közgyűlése

Június 26-án tartja éves rendes közgyűlését a Zwack, ehhez kapcsolódóan közzétette a társaság a napirendi pontokat. A közgyűlés szavaz az osztalékról, illetve új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választásáról is.

Tartásra ajánlja a Zwack részvényeit az OTP

Nem változtatott a Zwack részvényeire vonatkozó ajánlásán és célárán az OTP legfrissebb elemzésében, amelyet a közgyűlési meghívóra reagálva készítettek az elemzők. Az előterjesztések közül a legfontosabb a részvényenkénti 1300 forintos osztalékjavaslat, ami kisebb meglepetést okozott.

Visszavágta a Zwack-részvények célárát az OTP

A Zwack kedden tette közzé legfrissebb számait, amit az OTP pénteki elemzésében értékelt, az OTP elemzője a tartási ajánlásán nem változtatott, azonban a részvények 12-havi célárát 16 271 forintról 16 056 forintra vágta vissza.

Nagyon megugrottak az év végén a Zwack értékesítései

Csökkenő bevételről és az egy évvel korábbi szinthez képest nagyobb veszteségről számolt be a Zwack a január-márciusi időszakra, ami pénzügyi évének negyedik negyedéve. De a teljes pénzügyi évet tekintve így is kétszámjegyű ütemben nőtt a társaság bevétele és profitja, főként a népegészségügyi termékadó idei kiterjesztése miatt 2018 végén megugró értékesítések következtében - derül ki a cég jelentéséből. Közzétette közgyűlési meghívóját is a Zwack, amelyből kiderül, hogy részvényenként 1300 forint osztalékot javasol az igazgatóság.

Tartásra ajánlja a Zwack részvényeit az OTP

Lefelé módosította az OTP elemzője a Zwack részvényeire vonatkozó célárfolyamát a negyedik negyedéves gyorsjelentésre reagálva. Az új 12 havi célár 16 271 forint, ami 4 százalékkal marad el a jelenlegi árfolyamtól. Az elemző megerősítette tartás ajánlását a papírokra.

Célárcsökkentés érkezett a Zwackra

Csökkentette a Zwack részvényeire vonatkozó célárát az OTP a társaság negyedéves gyorsjelentése után, az új célár 16806 forint, ami a jelenlegi árfolyamnál alig 1 százalékkal magasabb. Az elemző ajánlása továbbra is tartás.

Ez az év még jó lesz a Zwacknál

Kétszámjegyű növekedésről számolt be a Zwack a július-szeptemberi negyedévre a keddi tőzsdezárás után közzétett negyedéves gyorsjelentésében. Jól sikerültek az új termékbevezetések és a profitráták is javultak. Jövőre viszont az adózási változások jelentős negatív hatással lehetnek a cég eredményeire.

Kikerül a BUX indexből a Zwack, az OTP ajánlása továbbra is tartás

Kikerülnek a Zwack részvényei a BUX indexből, miután a társaság immár másodszor nem tudott megfelelni a Budapesti Értéktőzsde által támasztott kritériumoknak. A BÉT döntését az OTP elemzői kommentárban értékelte, az elemzőház továbbra is tartásra ajánlja a Zwack részvényeit, 17 046 forintos célár mellett, ami 1,8 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény csütörtöki záróárához képest.

Kiemelt ellenállás közelében a Mol, nagyot ment ma a PannErgy

Bár az európai részvényindexek lefelé kanyarodtak a hétfői kereskedés második felében, a kereskedelmi háborús aggodalmak nem fogták vissza a hazai tőzsdét, és a BUX esetében továbbra is a vevők diktálják az ütemet. A hazai blue chipek közül a Mol kiemelt ellenállás közelébe érkezett meg, az OTP is fontos szintet tört át, azonban a jelentős emelkedést produkáló PannErgy is remek napot tudhatott maga mögött.

Továbbra is tartásra ajánlja a Zwack papírjait az OTP

Megerősítette tartási ajánlását a Zwack részvényeire az OTP elemzője a társaság április elejétől június végéig tartó első pénzügyi negyedévét felölelő gyorsjelentés után. A részvényekre vonatkozó célárát 12-hónapos időtávon változatlan szinten, 17 046 forinton tartotta az OTP elemzője, amely a részvény pénteki záróárához képest közel 1,5 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Jól sikerült a Zwack első negyedéve

Az április elejétől június végéig tartó első pénzügyi negyedévben a Zwack bevétele, a nettó értékesítési árbevétel 11,5 százalékkal emelkedett a korábbi év hasonló időszakához képest - derült ki a társaság beszámolójából. Az üzemi eredmény közel hasonló mértékben, 11,4 százalékkal nőtt, míg a társaság adózott eredménye 17,1 százalékos bővülést produkált az első negyedév folyamán.

Július 16-ig még vehetsz Zwack-részvényt az osztalékért

Június 27-én megtartotta éves rendes közgyűlését a Zwack. A közgyűlés megszavazta az összesen 2,136 milliárd forint osztalék kifizetését, ami részvényenként 1050 forint és közel 6 százalékos osztalékhozamnak felel meg. Itt vannak az osztalékfizetéshez kapcsolódó dátumok.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR