Előfizetői tartalom

Amerika önként és dalolva átadta a világot Kínának

Portfolio
Négy olyan óriásbank van Amerikában, amelyik 1000 milliárd dollárnál több eszközzel rendelkezik, és legalább négy ugyanilyen méretű pénzintézet található Kínában is. A különbség az, hogy a kínai bankok folyamatosan terjeszkednek, az amerikai bankok viszont inkább csökkentik méretüket. Rövid időn belül a kínai pénzintézetek átvehetik a világpiac feletti uralmat az amerikaiaktól - írja a CNBC.

2004-ben a négy amerikai óriásbanknak, a JP Morgan Chase-nek, a Bank of Americának, a Citigroupnak és a Wells Fargónak 4200 milliárd dollár értékű teljes eszközállománya volt. A legnagyobb négy kínai banknak, az Industrial and Commercial Bank of Chinának, a China Construction Banknak az Agricultural Bank of Chinának és a Bank of Chinának 2100 milliárd dollárnyi. 2015 második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés